Anahtar Kelimeler: Topraklara bereket geliyor

Topraklara bereket geliyor

Topraklara bereket geliyor

Topraklara bereket geliyor

Baraj toplantısı yapıldı

Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından 22 Eylül 2016 tarihinde tamamlanması planlanan Çerikli Beldesine yapılacak Gelingüllü Sulama Proje için tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Bölge Müdürü Mahmut Dündar, proje ile birlikte Kırıkkale topraklarına bereket geldiğini ifade etti.

HEDEF 22 EYLÜL TARİHİ

Kırıkkale-Gelingüllü Projesi Çerikli Sulaması Proje Yapımı işi, DSİ Ankara 5. Bölge Müdürlüğü´nce, SUİŞ Proje Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti.´ne ihale edilerek, sözleşme imzalandı. ?İş Yeri Teslim Tutanağı? ile işe başlanmış olup,  onay süreleri dahil projenin tamamlanma süresi 360 iş günü olarak belirlenerek, 22 Eylül 2016 tarihinde tamamlanması ön görüldü.

SULAMA PROJESİ

Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar´ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Ersin Gökçe, Proje ve İnşaat Şube Müdürümüz Gökhan Görkem ve ilgili teknik personeller ile Yüklenici SUİŞ Proje Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şti.´nin  katılımıyla Kırıkkale-Gelingüllü Projesi Çerikli Sulaması Proje Yapımı Toplantısı Gerçekleştirildi.

11 BİN HEKTAR

Delice ilçesine bağlı Çerikli beldesi ile mansapta Kızılırmak nehri arasında, Delice çayı vadisi boyunca sağ ve sol sahilde uzanan toplamda brüt 11 bin 030 hektar alanın sulama şebekesi ile gerekli tesislerinin aplikasyona müstenit projeleri hazırlanacak. Su ihtiyacı Kızılırmak´tan Pompa istasyonu ile karşılanacak ve yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki iletim hattı ile sulama sahasına ulaştırılacak. Yetkililer, gerçekleştirilen toplantının, Kırıkkale´ye hayırlı olmasını ve çiftçilere bereket getirmesi temenni ettiler.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false