Anahtar Kelimeler: belgesiz işçi cezası

TSO´dan belgesiz işçi cezası

TSO´dan belgesiz işçi cezası

TSO´dan belgesiz işçi cezası

Ceza uyarısı!

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, aralarında inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı ve betonarme demircisinin de olduğu mesleklerde belgesiz işçi çalıştıran iş yerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başına 500 lira ceza kesileceği ifade edildi.

GÜNDELİK İŞLER İÇİN

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ?Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ?in geçen yıl 25 Mayıs´ta yayımlanması ile ?tehlikeli? ve ?çok tehlikeli? işler sınıfından olup, Mesleki Yeterlilik Kurumunca (MYK) standardı yayımlanan 40 meslekle ilgili ?Mesleki Yeterlilik Belgesi? zorunluluğu için tanınan süre doldu. Belge zorunluluğu kapsamında yer alan meslekleri icra eden kişilerin, ?Mesleki Yeterlilik Belgesi? almak için MYK tarafından yetkilendirilmiş olan MEYBEM başvuruları odamızca alınmaktadır?

BELGE GEREKİYOR

?Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´ne ait akredite olmuş Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi  A.Ş. (MEYBEM) hizmeti Odamızca sağlanmaktadır. Belgelendirme yapılabilen meslek dalları: Betoncu, Duvarcı, Panel Kalıpçı, Sıvacı, CNC Programcısı, Metal Sac İşlemeci, Betonarme Demircisi, Asansör Bakım ve Onarımcısı, Çelik Kaynakçısı, Makine Bakımcı, Seramik Karo Kaplamacısı, Isı Yalıtımcısı, İnşaat İşçisi, İskele Kurulum Elemanı gibi mesleklerde geçerlidir.  Her sınav ücrete tabidir. Adaylar sınavlardan başarılı oldukları taktirde ücretin ?tamamı´ adayın banka hesap numarasına iade olmaktadır. Başarısız olan adayların yılda 2 kez ücretsiz sınav hakları mevcuttur. Sınavlar yazılı-mülakat-performans olmak üzere 3 aşamalıdır? denildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli