Anahtar Kelimeler: terör dili kullanıyor

?TTB, terör dili kullanıyor?

?TTB, terör dili kullanıyor?

?TTB, terör dili kullanıyor?

Suç duyurusunda bulundular

 

 

Terörle mücadeleyi savaş olarak gören ve hemen sona erdirilmesini isteyen Türk Tabipler Birliği(TTB) hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 

SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME MADDESİ

Sağlık-Sen tarafından yapılan suç duyurusunda, TTB´nin söz konusu açıklamayla, Türk Ceza Kanunu´nun 215. Maddesindeki ?Suçu ve suçluyu övme´, 216. Maddesinin birinci fıkrasındaki ?Halkı kin ve düşmanlığa tahrik´ ve 302. Maddedeki ?Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak´ suçları işlediği belirtildi.

 

TERÖR DİLİ KULLANILIYOR

Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ülkemizin her kritik aşamasında bazı sözde meslek örgütlerinin terör dili kullanarak terör savunuculuğu yaptığını söyledi. Bu örgütlerden birinin de Türk Tabipler Birliği olduğunu dile getiren Memiş, ?Milli konularda, milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergileyemeyen Türk Tabipler Birliği (TTB), yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştur. Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınıyor, terör ve terör örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz? şeklinde konuştu.

 

SAĞLIK KURULUŞLARI SEFERBER OLDU

Konu hakkında Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan yapmış olduğu açıklamasında, ?Tüm sağlık teşkilatımız Afrin Bölgesinde yapılan sınır ötesi savunma harekâtı kapsamında seferber olmuşken TTB´nin yaptığı açıklamanın zamanı ve niteliğinin maksatlı olduğunu düşünmekteyim.

 

TÜRKİYE´NİN ULUSAL GÜVENLİĞİ

?Bu harekât ile asıl gündem Türkiye Cumhuriyeti´nin ulusal güvenliği, toprak bütünlüğünün önemi ana temamız asıl gayemiz olarak öne çıkmıştır. Tıpkı öncesinde de olduğu gibi bu harekât çerçevesinde de hedef noktasında bölgenin yakınlığı itibariyle önce ülkemiz sonrada tüm dünyanın sorunu haline gelen terör faaliyetleri ve terörist gruplar hedef alınmıştır. Bu harekâttan en fazla rahatsızlık duyanda şüphesiz bu terör gruplarıdır. Hal böyle iken TTB´nin yapmış olduğu açıklama son derece üzücü son derece kaygı vericidir.

 

BU AÇIKLAMA DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR

TTB bir meslek grubunu temsil ettiği düşünülse de yapmış oldukları bu düşündürücü açıklamayı temsil ettikleri meslek grubunun görüşünü ifade etmediğini belirtmek isterim. Tabi ki kimse savaş istemez, barış içinde yaşamak ister. Ancak, emperyalizmin ?her şeyi toza dönüştürmek? olarak tanımlayabileceğimiz stratejisi bölgemizi bugünkü terör ortamının müsebbibi olması gerçekliği de gün gibi açıktır. Bölgenin demografisiyle oynayan, nüfus hareketlerini tetikleyerek bölgeleri sivil halktan temizleme ve terör örgütlerine alan açan emperyalizmin taşeronlarına karşı yapılan ?Zeytin Dalı Harekâtı?, PKK´nın uzantısı PYD´nin Afrin özelindeki kanlı iktidarının da sonunu getirecektir? dedi. Akdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi ?Biz oyunu hep beraber izledik. Artık herkes tarafından emperyalist kurgu olduğu gerçeği bilenen DAEŞ´le mücadele adına terör örgütü olma özelliği gizlenmek istenen PYD´nin bölge insanına karşı uyguladığı baskı ve şiddeti sonlandırmasını beklediğimiz harekâtın aynı zamanda zorla terör kamplarına kaçırılan çocukların ve ailelerinin özgürlüğü, PKK-PYD tarafından sürülen diğer toplulukların da yurtlarına kavuşmaları anlamına gelecektir. Savaşa karşı söylemlerde bulunan her bireye her gruba söyleyeceğim söz şudur ki, Savaşa karşı olan hassasiyetinizi anlayabiliriz ancak bölgede emperyalist güçler tarafından desteklenen taşeronların yapmış oldukları kıyıma sessiz kalmayan mazlumun yanında yer alan ülkemizin çabalarını anlayamamalarını ya da anlamak istemediklerini kabul etmemiz mümkün değil. Dolayısı ile TTB´nin nezdinde bu ve buna benzer yapılan açıklamaların tamamını kınıyor ve asla kabul edilemeyeceğini bildiriyoruz.?

 

YURTTA SULH DÜNYADA SULH

?Kırıkkale sağlık camiası, Kıymetli üyelerimiz ve Yönetim Kurulumuz Adına ?Yurtta Sulh, Dünyada Sulh? amacını destekleyen ?Zeytin Dalı Harekâtını? desteklediğimizi gururla, şerefle ve tüm kalbimizle ifade ediyoruz.?



  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli