Anahtar Kelimeler: TÜPRAŞ patlama

TÜPRAŞ´ta patlama: 4 ölü

TÜPRAŞ´ta patlama: 4 ölü

TÜPRAŞ´ta patlama: 4 ölü

İzmir´de patladı, Kırıkkale´de yankılandı!

 

 

İzmir´de TÜPRAŞ´a ait depolama tankında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti.

 

PATLAMA OLDU

İzmir Aliağa Rafinerisi´nde 09.25´te bakım çalışmaları yapılırken basınç nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, patlamada 4 işçinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kaymakam Yılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi. Patlama ihbarı üzerine tesisteki itfaiye ekipleri alarm durumuna geçirilirken, ambulanslar sevk edildi.

 

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Antalya´da düzenlenen 8. Türkiye Enerji Zirvesine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TÜPRAŞ ´ta meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 4 işçinin yakınlarına başsağlığı diledi. Bakan Albayrak, "İşçilerimiz hayatını kaybetti. Başta vefat eden işçilerin ailelerine başsağlığı diliyorum. TÜPRAŞ camiasına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

 

KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR?

Patlamanın meydana geldiği bölümde enkaz kaldırma çalışmaları yapılırken, yaralı işçi ilk müdahalenin yapılabilmesi için Aliağa Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. TÜPRAŞ verilerine göre Aliağa Rafinerisi´nde 1353 kişi çalışıyor. 1972 yılında 3 milyon ton/yıl ham petrol işleme kapasitesiyle üretime başlayan İzmir rafinerisi, önemli kapasite artırımları ve ünite modernizasyonlarıyla gelişerek 1987 yılında 10 milyon ton/yıla ulaştı. 2007 yılında destilasyon kapasitesindeki revizyonlar da göz önüne alınarak rafinerinin ham petrol işleme kapasitesi 11 milyon ton/yıl olarak tescil edildi. Verilere göre, İzmir Rafinerisi´nde, 2016 yılında 7,3 milyon tonu yurt içine olmak üzere toplam 10,4 milyon ton ürün satışı yapıldı.

 

KIRIKKALE YANKISI

İzmir´deki patlama Kırıkkale´de de yankılandı. Patlama Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi´nde üzüntüye yol açtı. Kırıkkale Rafinerisi´nden İzmir için geçmiş olsun dilekleri iletildi.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli