Anahtar Kelimeler: Türk Metal üzen kaza

Türk Metal´i üzen kaza!

Türk Metal´i üzen kaza!

Türk Metal´i üzen kaza!

7 kadın kazada öldü!

Türk Metal Sendikasının organizasyonuyla 8 Mart Kadınlar Günü programı için Ankara´ya giden kadın işçileri taşıyan otobüs İnegöl´de kaza yaptı. Bursa´nın İnegöl ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeden 7 kişinin kimlikleri belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası´nın Genel Başkanı Pevrul Kavlak´ı telefonla arayarak, otobüs kazasında hayatlarını kaybeden işçiler için taziye dileğinde bulundu.

ÜZÜNTÜYE YOL AÇTI

Bursa´nın İnegöl İlçesi yakınlarında, Ankara´daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına giden Türk Metal-Sen üyesi işçileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 7 kadın hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, 16 KT 064 plakalı bir yolcu otobüsü, Mezit-7 mevkisinde virajı alamayarak refüje devrildi.  Kaza yerine İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk geldi. Kaymakam Akça, üzücü kazada olay yerinde 6, hastanede bir olmak üzere 7 kadının yaşamını yitirdiğini söyledi. Kaza, Türk Metal Sendikası´nın kuruluş yeri olan Kırıkkale´de de büyük üzüntüye yol açtı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Devrilen otobüste yaşamını yitiren kadın işçilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına giden Bursa´da otomotiv yan sanayi üretimi yapan Yazaki ve Delphi fabrikalarında çalıştıkları öğrenildi. Kazada yaşamını yitiren 7 kadın işçinin kimlikleri belli olduBu arada Ankara´daki etkinliklere katılmak üzere Bursa´dan bugün Ankara´ya gitmek üzere yaklaşık 250 kadının otobüslerle konvoy halinde hareket ettikleri öğrenildi. Kazada ölen 7 kadının kimlikleri belirlendi. Kazada ölenlerin Leyla Çiçek, Refika Barışsever, Özlem İnan, Fatma Hacıoğlu, Güleydan Sezer, Elvan Mutlu ve Leyla Yalçın olduğu açıklandı.

KAZA AÇIKLAMASI

Bu arada, kaza yerine Türk-İş 8´inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir de geldi. Özdemir, yaptığı açıklamada, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Metal Sendikası´nın Ankara´da düzenlediği kurtultaya katılmak üzere fabrikalarımızdan kadın üyelerimizi taşıyan otobüs elim bir kaza yapmış. 7 arkadaşımızı maalesef kaybettik. Ölenlere rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi. Kazada yaralananların tedavileri de İnegöl ve Bozüyük´teki hastanelerde devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun da İnegöl Devlet Hastanesi´ne gelerek yaralılarla görüşeceği bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa´daki kazada hayatını kaybedenler için Pevrul Kavlak´ı aradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikasının Genel Başkanı Pevrul Kavlak´ı bugün telefonla arayarak, otobüs kazasında hayatlarını kaybeden işçiler için taziye dileğinde bulundu. Kazanın kendisini derinden üzdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, elim kaza nedeniyle Türk Metal Sendikası camiasına başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kazada hayatlarını kaybedenlere Allah´tan rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulunduğu belirtildi. Kazanın ardından, Türk İş´e bağlı Türk Metal Sendikasının yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde yarın Ankara´da düzenlemeyi planladığı 22.Kadın İşçiler Büyük Kurultayı etkinliklerin de iptal edildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 8 Mart´ta söz konusu kurultaya katılarak bir konuşma yapması beklenmekteydi.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli