?Türk polisinin üniforması leke tutmaz?

?Türk polisinin üniforması leke tutmaz?

?Türk polisinin üniforması leke tutmaz?

Vali ziyaret etti

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, her polisin kendisine verilen imkânın her kuruşunu, alın teri ve fedakârlığıyla ödeyecek kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Polislerin taşıdığı üniformaların leke tutmayacak kadar temiz ve parlak olduğunu belirten Haktankaçmaz, ?15 Temmuz´da Türk polisi gereğini yapmıştır? dedi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine atanan Salavat Mete Pınar´a iade-i ziyarette bulundu. Vali Haktankaçmaz da Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Pınar´a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak Polis MYO yerleşkesini gezdi ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Emniyet teşkilatı mensubu olmanın büyük bir şeref olduğunu ifade eden Vali Haktankaçmaz polislik mesleğinin en iyi şekilde ifa edilebilmesi için ise 5 temel esas olan, ciddiyet ve vakar, cesaret, dürüstlük, feragat ve emin adam olma özelliklerinin bir arada bulunması gerektiğini belirtti. Kamu görevlilerin kanuna bağlı bir şekilde yetiştiğini belirten Haktankaçmaz, milletin canını ve malını koruyacak polislerin bu kanunlara bağlı olması gerektiğini söyledi.

VATANDAŞA SAYGILI OLUN

Vali Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Toplumda emin insan olan emniyet mensupları vatandaşların can ve mal güvenlikleri, toplum huzurunun sağlanmasında önemli görevler ifa etmektedir.  Birer polis adayı olarak sizler sorumluluklarınızın bilincinde, vatandaşlarımızla iyi ilişkiler içinde güven duygusunu zedelemeden kanunların polise verdiği yetkileri kullanmak suretiyle hizmet edeceksiniz.  Sizler evvela kendi hayatınızı güzelleştireceksiniz. Bunu yapabilmek çok donanımlı olmayı, çok iyi yetişmiş olmayı gerektirir. Eğitim hayatınızı çok iyi değerlendirin, kendinizi sürekli geliştirin.?

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

?Ülkenin dört bir tarafında görevlerini yaparken şehit ve gazi olan kardeşlerimiz var. Bu vesileyle şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ailelerine özellikle bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bizler kamu görevlisi olarak kanunlara bağlıyız. Kanunlar bize neyi emrederse onu yaparız. Kanunların, gerekirse zorla yerine getirilmesinde asli unsur olan kolluğun da yegâne hedefi bu olmalı. Üzerinizde taşıdığınız bu mukaddes üniformalar, leke sürmeye çalışanların gücü yetmeyecek kadar temiz ve parlaktır? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli