Anahtar Kelimeler: Türkiye Kırıkkale

?Türkiye Kırıkkale´dir?

?Türkiye Kırıkkale´dir?

?Türkiye Kırıkkale´dir?

Başbakan Kırıkkale´den rekor istedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Kırıkkale´de mitinge katıldı ve yaptığı konuşmada "16 Nisan´da inşallah sandıktan çıkacak evetler Türkiye´ye yeni ufuk açacak. Meşru siyaseti hiç kimse darbelerle alaşağı edemeyecek. Terör bir daha kafasını kaldıramayacak. Sırtını dağa yaslayanların kandilini söndüreceğiz, kandilini" dedi.

MİTİNG İÇİN GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti. Yıldırım, "Marmaray hayaldi gerçek oldu,  Avrasya Tüneli hayaldi gerçek oldu,  Yavuz Sultan Selim Köprüsü hayaldi gerçek oldu,  Osmangazi Köprüsü hayaldi gerçek oldu. Dedelerimizin ´ Çanakkale geçilmez´ dediği ve düşmanı durdurduğu Çanakkale´ye de dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz." diye konuştu. Geniş bir kalabalık kitleye hitap eden Başbakan Yıldırım, helikopterle geldiği Kırıkkale´de platforma eşi ile birlikte çıktı ve halkı selamladı.

CHP´YE NE OLUYOR?

"Türkiye´nin dünyanın en büyük havalimanını" yaptığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:  "Şimdi bütün bunları yapınca bazıları da kuduruyor, çileden çıkıyorlar, kıskanıyorlar. Bir yandan  PKK terör örgütü, bir yandan FETÖ terör örgütü, bir yandan  Avrupa´nın bazı ülkeleri işi gücü bırakmışlar ´hayır´ için çalışıyorlar, ´hayır´ kampanyası yapıyorlar. Hadi onları anladık. Onlar Türkiye´nin büyümesini, gelişmesini istemiyorlar. Peki CHP´ye ne oluyor? Hadi HDP´yi de anladık. CHP anamuhalefet partisi sana yakışır mı HDP´nin kuyruğuna takılmak, ´hayır´ kampanyası yapmak? Ben eminim ki CHP´ye gönül veren kardeşlerimiz Türkiye´nin geleceği için, gençlerimizin geleceği için, aydınlık yarınlarımız için 16 Nisan´da onlar da ´evet´ diyecekler."

TÜRKİYE KIRIKKALE´DİR

Yıldırım,  Kırıkkale´nin Anadolu´nun özeti ve ortasında kavşak şehir olduğunu ifade ederek, Ankaralıların, Yozgatlıların, Çorumluların, Kayserililerin, Kırşehirlilerin, Çankırılıların burada yaşadığını söyledi. Kırıkkale´nin bütün Anadolu´nun bir araya geldiği, kardeş olduğu,  Türkiye´nin bütün renklerini ve zenginliklerini içinde barındıran örnek şehir olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kırıkkale Türkiye´dir,  Türkiye Kırıkkale´dir.  Kırıkkale milletin istikrar aşkının, mücadele aşkının, direniş ruhunun sembolüdür." değerlendirmesinde bulundu.

"DİZE GETİREMEYECEKLER"

Kırıkkale´nin silah sanayinin de merkezi olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:  "İşte bu Kırıkkale 16 Nisan´da Türkiye üzerine karanlık hesap yapanların, hesabını bitirmeye hazır mı? 16 Nisan´da inşallah sandıktan çıkacak evetler Türkiye´ye yeni ufuk açacak.  Türkiye´de bir daha paralel devletler, devlet içindeki çeteleşmeler sona erecek. Devletin silahını, tankını, topunu, vatandaşa çeviren caniler artık buna fırsat bulamayacaklar. Hukuk düzenine kimse göz dikemeyecek. Meşru siyaseti hiç kimse darbelerle alaşağı edemeyecek. Devlet ve millet arasına hiç kimse giremeyecek. Terör bir daha kafasını kaldıramayacak. Sırtını dağa yaslayanların kandilini söndüreceğiz, kandilini. Bizi dize getiremeyecekler. Demokrasi nöbeti tutan o 80 milyon vatandaşımızı nasıl o gün dize getiremedilerse bundan böyle de bunu başaramayacaklar."

?CEVABINI VERECEK MİSİNİZ??

"Millet oyunun rengine göre kendisini edepsizce tehdit edenlere, denize dökmekten bahsedenlere gereken dersi verecek mi?" diye soran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Kırıkkaleliler büyük Türkiye için, güçlü Türkiye için, kalıcı istikrar için, bizimle birlikte aydınlık yarınlar için, istiklal için, istikbal için, kutuplaşma değil, kucaklaşmak için. O zaman hep birlikte söyleyelim; milletimizin dirliği için, devletimizin birliği için, daha güçlü ekonomi için, aydınlık bir gelecek için, daha fazla refah için, huzurla yaşamak için... Kapı kapı dolaşacağız, sıkılmadık el bırakmayacağız. Hanımlar, iş size düşüyor. Her zaman AK Parti´nin başarısında sizin büyük rolünüz var. Gençler, gelecek sizin unutmayın. Bu CHP 18 yaşındaki gençlere siyaseti çok görüyor, istemiyor ve ´hayır´ diyor. Bunun cevabını verecek misiniz?"

MİTİNGDEN NOTLAR

Mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı´na, üzerinde "Kale gibisin be reis" yazılı Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan´ın posteri ile "Kırıkkale´nin insanı mert, kararı net, tabii ki evet" pankartı asıldı. Yıldırım, miting konuşmasından önce eşi Semiha Yıldırım ile vatandaşları selamladı. Başbakan Yıldırım´a Kırıkkale programında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bazı milletvekilleri ve ilgililer eşlik etti. Konuşmasının ardından Yıldırım, mitinge katılan vatandaşlara karanfil dağıttı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli