"Türkiye´de diyabet sıkılığı yüzde 13,7"

"Türkiye´de diyabet sıkılığı yüzde 13,7"

 

Diyabet için önemli açıklama!

Diyabetle mücadeleye yönelik etkinlikte konuşan Kırıkkale Üniversitesi Endokrinoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenay Arıkan Durmaz, Türkiye´de diyabet rahatsızlığının yetişkinlerde görülme sıklığının yüzde 13,7´ye yükseldiğini söyledi.

DİYABET UYARISI YAPILDI!

14 Kasım Dünya Diyabet Günü´nde Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda düzenlenen etkinlikle Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlileri, öğrencileri ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri diyabetin nasıl anlaşıldığı anlattılar ve diyabetten korunma yollarına dikkat çektiler. Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Üniversitesi Endokrinoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenay Arıkan Durmaz, "Dünya Diyabet Günü´nü kutluyoruz, burada. Türkiye´de diyabet sıklığı yetişkinlerde yaklaşık yüzde 13,7´ye yükseldi.

FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Öyle olunca diyabete farkındalığı artırmak istiyoruz. O sebeple bu etkinliği düzenledik. Dünyanın her yerinde bugün Dünya Diyabet Günü olarak kutlanıyor, farkındalık artırılmaya çalışılıyor. Bu etkinliğimizi 4. kez burada yapıyoruz, artık geleneksel hale getirdik. İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz bu etkinlikte, diyabetle ilişkili olduğu için kan basıncı, boy ve kilo, kan şekeri ölçümü yapıyoruz. Hedefimiz iki bin kişiye ulaşmak, şu ana kadar yaklaşık 1800 kişiye ulaştık. Tümüyle gönüllülük usulü ve ücretsiz olarak yapıyoruz buradaki faaliyetlerimizi, Tıp Fakültesi öğrencilerimiz bizlere yardımcı oluyor" dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false