TV'lerdeki Şiddet Açıklaması!

TV

TV'lerdeki şiddet açıklaması!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, radyo ve televizyonlardaki şiddetle ilgili uygulamalar konusunda bir proje yürütüldüğünü söyledi.

 

Medya ve Hukuk için geldi

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk ve Adalet Topluluğunun Kocatepe Salonu düzenlediği Medya ve Hukuk” konulu programa konuşmacı olarak katıldı. Salonu dolduran öğrencilere RTÜK işleyişi konularında çeşitli bilgiler veren Dursun daha sonra kendisine sorulan soruları cevapladı. Programın ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız'ın günün anısına hazırladığı plaketi kabul eden Başkan Dursun gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

Bizce bir sorun yok

Bir gazetecinin 4G ihalesinin iptal edilmesinin söz konusu olup olmadığını sorması üzerine Dursun, Şimdi 4G ile bizimle ilgili olan tarafı 4G'de kullanılacak 61 ve 69'uncu kanalların yayıncılık alanlarından alınarak BTK'ya devredilmesiydi. Bizden bunlar talep edilmişti. Biz uzun bir çalışma sonucu bu kanlarlın boşaltarak BTK'ya teslim etik. Bizim açımızdan herhangi bir sorun söz konusu değil. 4G'nin ihalesini biz yapacak değiliz tabi. BTK Ulaştırma Bakanlığı yetkisinde olan bir kurum dolayısıyla Ulaştırma Bakanlığıyla bu konuyu görüşmek lazım. Bizim açımızdan bir sorun yok” dedi.

 

Duyarlı olunmalı

Radyo ve televizyonlardaki programlarda şiddet ve argo içeren kelimelerin kullanılmasıyla ilgili olarak sorulan soruya Başkan Dursun, Biz radyo ve televizyonlardaki şiddetle ilgili uygulamalar konusunda bir proje yürütüyoruz. Üzerinde çalışılıyor, şiddet içeren yayınlar taranıyor, bu taranan yayınlar sınıflandırılacak, arkasından da buna ilişkin neler yapılabilir konusuyla bir çalıştay yapmayı düşünüyoruz. Orada varılacak hususları kamuoyuyla paylaşarak şiddete karşı kamuoyunun duyarlı olmasını isteyeceğiz” diye cevap verdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false