Ücretsiz kitaplar dağıtılıyor

Ücretsiz kitaplar dağıtılıyor

Ücretsiz kitaplar dağıtılıyor

Kitaplar geldi?

 

2017-2018 eğitim öğretim döneminin başlamasını kısa bir süre kala Kırıkkale´ye daha önceden getirilen ücretsiz ders kitapları bugünden itibaren okullara dağıtılmaya başlayacak. Diğer taraftan eğitimcilerle Planlama toplantısında bir araya gelen Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, her hangi bir aksiliğin yaşanmaması için talimatlar verdi.

 

18 EYLÜL´DE AÇILIYOR

2017-2018 Eğitim öğretim dönemi için okullar bu sene 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona ererken, ikinci dönem 5 Şubat 2018´de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek. Takvimde yer alan tarihlere göre ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.

 

PLANLAMA TOPLANTISI

Diğer taraftan Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz başkanlığında il eğitim planlama toplantısı yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil Doğanay, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin şube müdürleri, ilçe müdürleri ve diğer yetkililer katıldı. Toplantıda müfredat değişikliği konuları ele alınırken, Milli Eğitim Müdürü Çetin son durum hakkında bilgiler verdi. 2017-2018 Eğitim öğretim dönemi için dağıtılacak olan ücretsiz ders kitaplarının bugün itibariyle okullara dağıtılmaya başlanacağı belirtildi.

 

CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil Doğanay´da, müfredatın bir ülkenin eğitime ve geleceğe bakış açısı olduğunu, en son 2005 yılında değişen müfredatın çok hızlı gelişen bilim ve teknoloji karşısında biraz geride kaldığını ifade etti. Son yapılan müfredat çalışmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Doğanay, ?Çok ciddi bir çalışma yapıldı. 184 bin görüş geldi ve bu görüşler tek tek incelenerek değerlendirildi. Dolayısıyla çok geniş demokratik katılımlı, son derece modern bir müfredat çalışması oldu? dedi.

 

GELECEK İÇİN ÖNEMLİ

Çalışma toplantısına katılan Vali Haktankaçmaz´da, buradaki çalışma toplantısının bir çekirdek toplantı olduğunu, bu toplantı sonrasında yeni müfredatın uygulayıcılar tarafından çok iyi anlanıp, irdelenmesi ve paydaşlarla değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, Türkiye´nin geleceği açısından önemli olan bu çalışmaların başarılı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından yapılan bir sunum ile yeni müfredat programı tanıtıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli