Ulusal Eylem Planı toplantısı yapıldı

Ulusal Eylem Planı toplantısı yapıldı

Ulusal Eylem Planı toplantısı yapıldı

Konuyu görüştüler

 

 

?Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı? toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda yapıldı.

 

DEVREYE GİRDİ

?Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı? toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda Otizmli bireye sahip ailelerin ve otizmli bireylerin artan ihtiyaçlarını ve çeşitlenen taleplerini karşılamak ve yaşam kalitelerini artırmak, ailelere destek vermek, sistemli ve nitelikli bakım hizmetlerinin sunulabilmesini sağlamak için uygun politikaların gerçekleştirilmesine yönelik ?Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı? hazırlanarak resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi.

 

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ulusal Eylem Planı  Başbakan Binali Yıldırım himayelerinde 03 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında düzenlenen etkinlikte kamuoyu ile paylaşıldı. 28/09/2017 tarihinde ?Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı? kapsamında İl Müdürlüğü, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında Eylem planında yer alan kurum ve kuruluşların temsilcileri ile toplantı gerçekleşti.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Vali Yardımcısı ÖZKAN başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, Kırıkkale Üniversitesi Rektöre Yard. Prof. Dr. Osman Çağlayan,  İl Müdürü  Hatice Uğurlu, 11 Sağlık Müdürü Dr. Feramis Ender Güngüneş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Veli Karacaköylü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Arif AY, İl Basın Halkla İlişkiler Müdür V. Gülcan Yıldız, Tüm Engelliler Derneği Temsilcisi Hıdır Kuşcu katıldı.

 

KONULAR KONUŞULDU

Toplantıda Otizm Spektrum Bozukluğu olan bireylere yönelik farkındalık çalışmaları ve kurumlar arası iş birliği, erken tanı, tedavi ve müdahale zincirinin kurulması, ailelere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi, eğitsel değerlendirme, özel eğitim, destek eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesi, istihdam süreçleri ve çalışma hayatı, sosyal hizmet, sosyal yardım ve toplumsal yaşama katılım gibi konular konuşuldu.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli