Anahtar Kelimeler: Ulusal kitap okuma yarışması

Ulusal kitap okuma yarışması

Ulusal kitap okuma yarışması

Ulusal kitap okuma yarışması

 

Tanıtım toplantısı yapıldı

Şehit Alpaslan Yazıcı Kız İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen ?Liseler Arası Ulusal Kitap Okuma Yarışmasının tanıtım toplantısı yapıldı. Şuanda kadar Türkiye´nin değişik illerinden 89 okulun başvuruda bulunduğu yarışmanın finali ve sınavı 30 Nisan´da gerçekleşecek.

7 AYRI KİTAP OKUNACAK  

Kırıkkale´de bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Şehit Alpaslan Yazıcı Kız İmam Hatip Lisesi tarafından Liseler Arası Ulusal Kitap Okuma Yarışması düzenleniyor. Müracaatları başlayan yarışmanın finali ve ödül töreni 30 Nisan´da gerçekleşecek. Düzenlenen yarışmanın tanıtımı yapılırken, toplantıya Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, müdür yardımcıları, Şehit Alpaslan Yazıcı Kız İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Selma Nezir, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışmada Büyük Doğu Irmağı, Kuşlar yasına gider, Kültür ve Dil, Vefa Apartmanı, Mücella, Var olmak ve Kuyu isimli kitaplar okunacak ve yarışmacılara bu kitaplardan toplamda 100 soru yöneltilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 17 MART

Ulusal yarışmayı düzenleyen okul yönetimini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar diledi. Yarışmayla ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Nezir, yarışmaya Türkiye genelinden liselerin 9, 10,11 ve 12´inci sınıflarında okuyan tüm öğrencilerin katılabileceğini, her okulun en fazla iki öğrenci ile katılabileceğini, bu öğrencilerin kendi okulunda oluşturulacak bir kurul tarafından seçileceğini, yarışma günü katılımcı okul adına bir danışman öğretmenin de hazır bulunacağını söyledi. Başvuruların başladığını belirten Okul Müdürü Nezir, şuana kadar 89 okulun başvuruda bulunduğunu, başvuruların 17 Mart´a kadar devam edeceğini kaydetti.

30 NİSAN´DA YAPILACAK

Yarışma finalinin ise 30 Nisan 2017 Pazar günü yapılacağı, yapılacak sınav sonrasında dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlerin ödüllendirileceği belirtildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 Bin TL, üçüncüye ise bin TL ödül verilecek. Danışman öğretmenlerden birinciye bin TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye ise 500 TL ödül verilecek. Ödül töreni öncesinde ise Sadık Yalsızuçanlar´ın öğretmen ve öğrencilerle söyleşi yapacağı bildirildi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false