Anahtar Kelimeler: Üreten ülke haline geldik

?Üreten bir ülke haline geldik?

?Üreten bir ülke haline geldik?

?Üreten bir ülke haline geldik?

 

Demir ekin biçti!

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, hububat hasadının tüm çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunarak, çiftçilerin milletin efendisi olduğunu söyledi. Devletin çiftçilere önemli destekler sağladığını belirten Demir, üreten bir Türkiye´nin her zaman güçlü olacağını kaydetti.

BİÇERDÖVER SÜRDÜ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, üretime katkıda bulunmak ve çiftçilere yardım etmek amacıyla biçerdöver sürdü, arpa hasadına destek oldu. Çiftçilerle birlikte hasat yapan Demir, yer sofrasına oturarak köylülerle sohbet etti. 2017 hububat hasadının başladığını belirten Demir, arpa ve buğday hasadının verimli olduğunu ve geçtiğimiz yıla oranla kaliteli hububatın oluştuğunu söyledi. Üreten bir Türkiye´nin her zaman güçlü olacağını belirten Demir, devletin çiftçilere önemli katkılar sağladığını ve bu konuda bakanlığın önemli çalışmalar yaptığını bildirdi.

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR

Köylünün ve çiftçinin ?milletin efendisi´ olduğunu ve yıllardan beri süre gelen hasatların her zaman bereketlendiğini belirten Demir, yağışların verimli olduğunu ve çiftçilerin yüzlerinin güldüğünü açıkladı. Hasat döneminde hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünün güldüğünü belirten Demir, tarımla birlikte ülke ekonomisine önemli katkılar sağlandığını ifade etti. Türkiye´de bakanlığın çiftçilere yönelik verdiği desteklerin giderek arttığını belirten Demir, 14 yıllık hükümetleri boyunca çiftçinin dostu olan hükümet olduklarını ve üretimin gün geçtikçe arttığını dile getirdi.

İLK HASAT VERİMLİ

İlk hasat rekoltesinin verimli olduğunu belirten Demir, arpa ve buğday haşatında çiftçilerin yüzünün güldüğünü ve son yağan yağmurların hasada bereket getirdiğini söyledi. Toprak nem oranının ilkbaharda aynı kaldığını ve bunun hasat için önemli olduğunu belirten Demir, kış aylarında da yağan yağışların hububatın kaliteli olmasına neden olduğunu bildirdi. Çiftçileri anız yakma konusunda da uyardığını belirten Demir, anız yakmanın toprağa büyük zararlar vereceğini ve toprakta bulunan canlıların yaşamlarını yitirmesine neden olacağını belirterek, çiftçileri bu konuda uyardı.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false