Anahtar Kelimeler: Uyuşturucudan uzak durun

Uyuşturucudan uzak durun!

Uyuşturucudan uzak durun!

Uyuşturucudan uzak durun!

Uyuşturucu uyarısı

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla uyuşturucu ile mücadele etkinliği düzenlendi.

UYUŞTURUCU UYARISI

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla uyuşturucu ile mücadele etkinliği düzenlendi. İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan  Kırıkkale Valisi Mehmet  İlker Haktankaçmaz, uyuşturucu ile mücadelede asla taviz verilmeyeceğini söyledi. Kentin geçiş güzergahında olmasının işlerini zorlaştırdığına değinen Vali Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

ÖNEMLİ UYARILAR

"Uyuşturucu ile mücadele sadece bir kurumun ya da bireyin kendi başına yapacağı bir iş değil. Birden fazla kurumun hep birlikte çalışmasıyla elde edilebilecek başarıdan dolayı kaynaklanmaktadır. Bu konu terör kadar önemli bir konudur.  Kırıkkale´de de başlayan bu çalışmalar, projeler önemlidir. Hem civar illere hem de  Türkiye genelinde yapılan çalışmalara örnek teşkil ediyor. Uyuşturucuya bulaşan gençlerimizin bu beladan kurtulması işin bir boyutu. Gençlerimizin uyuşturucudan kurtulmasından önceki ve sonraki hallerini en iyi şekilde takip etmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın bu illetten tekrardan korunması ve bilinçlendirilmesi için önemli bilgiler aktarmalıyız. Torbacı olarak bilinen kişilere yönelik çalışmalarımız devam ediyor."

BİLGİLER VERİLDİ

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Gündüneş de yaklaşık üç yıldır devam eden "Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi" kapsamında 350´nin üzerinde uyuşturucu kullanan birey ve aileleriyle görüştüklerini ifade etti. Bu arkadaşlardan 212 genci tedavi olmayı kabul ettirdiklerini ifade eden Güngüneş, "132´sini AMATEM merkezinde yatarak, 80 gencimizi ayaktan tedavilerini yaptırdık. Sağlıklı yaşam sınıfımızda 3. dönem 19 gencimiz rehabilite olmaktadır. Deşifre olmak istemeyen 6 gencimiz ise evlerinde takip etmekteyiz. Gençlerimizi topluma kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi. Yapılan konuşmaların ardından uyuşturucuyla mücadelede, "Hayat Boşluk Kabul Ermez Proje"sine etkin katkı sağlayanlara sertifika verildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli