Anahtar Kelimeler: Vali Sezer Keskin

Vali Sezer Keskin´de

Vali Sezer Keskin´de

Vali Sezer Keskin´de

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Keskin İlçesini ziyaret etti. Bu dönem yapılan işleri değerlendirmek amacıyla ilçe ziyaretleri kapsamında üçüncü ziyaretini Keskin İlçemize gerçekleştiren Vali Yunus Sezer, Kaymakam Tekin Erdemir´den ilçenin ihtiyaç ve sorunlarına ilişkin bilgi aldı.

KESKİN´İ ZİYARET ETTİ

Vali Sezer, Keskin İlçesi Köy ve Mahalle Muhtarları ile de bir araya gelerek, istek ve önerileri dinledi. Bütçe imkânlarına rağmen bu yıl hedeflerin çoğunu gerçekleştirme imkânı bulduklarını ifade eden Vali Sezer, ? Yol olarak 120 km. asfalt yol yaptık. Aynı şekilde stabilize yol çalışması olarak yine yaklaşık olarak 130 km stabilize yol çalışması yapıldı. İçme suyu ve kanalizasyon çalışmasında belli bir aşamaya geldik ?dedi. Toplantıda Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Kaymakam Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve Keskin İl Genel Meclis üyeleri de hazır bulundu.

EĞİTİM ÇALIŞMASI

Vali Sezer, Kaymakamlık ziyareti ve toplantının ardından, Keskin Bilge Kaan İlkokulu tarafından Keskin Spor Salonunda "81 ilde Şanlı Bayrağım" Projesi kapsamında sergilenen sergiyi gezdi. ? Keskin Sporla Coşuyor ? projesi kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin olarak Spor Salonunda spor yapan öğrencilerle bir araya gelen Vali Sezer, projenin uzun süreli bir proje olduğunu, öğrencilerin mezun olana kadar seçtiği branşta iyi bir seviyeye gelmelerini , bunun için de 8 yıl süresince öğrencilerin spor eğitimlerini sürdürmelerinin amaçlandığını söyledi. Daha sonra, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Keskin Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan ve 2018 yılında Gençlik Merkezi olarak tahsis edilen merkezin açılışını gerçekleştiren Vali Sezer ? Keskinli gençlerimizin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak için kurulan Gençlik Merkezinin hayırlı olmasını diliyorum. ?dedi.

TANITMA GÖREVİMİZ VAR

Keskin Gençlik Merkezinde; Değerler Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi, İnovasyon Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi, Dil Bilimleri Atölyesi, Güzel Sanatlar Atölyesi, Sağlıklı Yaşam ve Spor Atölyesi, Gönüllülük Kulübü gibi birçok alan bulunuyor. Sadece Kırıkkale´ye ait yöresel yemeklerin sunulacağı kültürümüzü yaşatacak Keskin Dinek Yöresel Yemek ve Gastronomi Merkezinin açılışına da katılan Sezer, burada yaptığı konuşmada, geleneği yaşatmanın önemine değindi. Milletlerin bağımsızlığını kaybetmesinin sadece işgalle olmadığını, kültürünü kaybetmesi ve unutması ile olacağını dile getiren Vali Sezer ? Dinek markası ile açılışı yapılacak bu yerde, geleneksel yemeklerimizi bir araya getirme, bunları yeni versiyonlarıyla gelecek nesillere, şu anda yaşayan insanlara tanıtma görevimiz var ? dedi.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Protokol konuşmalarının ardından Keskin Dinek Yöresel Yemek ve Gastronomi Merkezi; Vali Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Kaymakam Tekin Erdemir, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve davetliler tarafından hizmete açıldı. Restorasyon çalışmaları sonucu yeniden ayağa kaldırılan konakta sunulan yöresel kahvaltının yanı sıra Keskin Tava, Keskin Ev Mantısı, Keskin Besmeci, Kunduru Bulgur Pilavı gibi yöresel yemeklerin, yöresel türküler eşliğinde sunulduğu Gastronomi Merkezinin, Keskin´in ticaret ve turizmine canlılık sağlaması hedefleniyor. Vali  Sezer, Keskin ilçe ziyareti programı kapsamında son olarak Keskin Sulu Mağarada incelemelerde bulundu.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli