Anahtar Kelimeler: Vali ziyarette bulundu

Vali ziyarette bulundu

Vali ziyarette bulundu

Vali ziyarette bulundu

Muhasebecileri ziyaret etti

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir ve yönetimini makamında ziyaret etti.

VALİ ZİYARET ETTİ

Ziyarette hoşça sohbetler yaşandı. Burada Sezer, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Aldemir ise, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Ziyarette Kırıkkale hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Ferman Aldemir, Nisan ayında yapılacak olan, yaklaşık 30 ilin başkanı ve yönetiminin katılacağı, odalar platformu hakkında bilgi verdi. Karşılıklı görüşlerin ardından Vali Sezer, odadan ayrıldı.

SOHBET ETTİLER

Kırıkkale tarihinin çok uzun zamanlara dayandığını belirten Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Çeşnigir köprü ve çevresinin insanların kafasını dinleyeceği, tarihi dokusuyla ve kuş sesleri eşliğinde doğa yürüyüşlerinin yapılabileceği bir mekan haline getirileceğini söyledi. Bölgenin şehrin gürültüsünden uzak güzel bir buluşma, görüşme ve vakit geçirme alanı olacağını anlatan Sezer, şöyle konuştu:"Projeyi çok geniş olarak düşünüyoruz. İçerisinde kır kahvehaneleri, köylülerin yöresel ürünlerini satabileceği alanlar, kano etkinlikleri, elektrikli tekneyle baraj ve tarihi köprü gezisi, asma köprü, teleferik, macera adası, cam teraslar ve kanyon boyunca yürüme alanlarımız olacak. Proje kapsamında köyümüzü de aktif olarak kullanacağız."

KIRIKKALE AÇIKLAMASI

Sezer, "Alanımıza yöresel mimariye uygun birkaç tane bina yapacağız. Bol bol seyir alanları olacak. Vatandaşlarımızın gelip güneşin batışını izleyebilecekleri, sportif faaliyet yapabilecekleri, balık tutabilecekleri, rahatlayabilecekleri bir alan yapacağız. Kırıkkale´ye yeni bir mekan kazandırmak için çabalıyoruz. Vatandaşlarımızın hafta sonu ailesiyle birlikte gelerek, vakit geçireceği ve bundan da zevk alacakları oyun alanları oluşturacağız. Asma köprü ve teleferikte proje içerisinde olacak. Alanımızın doğal güzelliğini bozmayacak şekilde çalışmalarımız devam edecek. Tarihi köprünün hemen bittiği yerde, ırmağın kenarında vatandaşlarımızın oturup çay içebileceği alanları da yapacağız."

KIRIKKALE HUZURLU ŞEHİR

Kırıkkale´nin Türkiye´nin en huzurlu şehirleri arasında yer aldığını ifade eden Sezer, "İl genelinde 2018 yılı içerisinde 9 bin 300 asayiş olayı meydana gelmiş, olayların yüzde 84´ü aydınlatılmıştır." "Sıfır Torbacı" projesiyle sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalarda da yüzde 90 başarı sağlandığını belirterek, güvenlik birimlerinin faaliyetlerinin niteliğinin yükselmesi, alandaki yoğun uygulama ve operasyonlar sayesinde geçen yıl ilde herhangi uyuşturucuya bağlı ölüm olayı yaşanmadığını bildirdi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli