Anahtar Kelimeler: Vali’den Keskin’e çıkarma

Vali'den Keskin'e çıkarma

Vali

Vali'den Keskin'e çıkarma

Keskin'i ziyaret etti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Keskin ilçesine giderek burada hem cenaze törenlerine katıldı ve hem de ilçeyi gezerek Kaymakam'dan ilçenin durumu konusunda bilgiler aldı.

Cenazeye katıldılar

Keskin ilçesi ziyaretine Vali Ali Kolat'ın yanı sıra Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,İl Jandarma Komutan Vekili Yrb.Sabri Köyük, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de katıldı. Kolat ilk olarak, Keskin Çarşı Camiinde Cuma namazına müteakip, merhum Kasım Güven isimli vatandaşın cenaze namazına katılarak, merhumun yakınlarına taziye dileklerinde bulundu. Cenaze namazından sonra, Keskin Mutlu Tavuk Kooperatifini ziyaret eden Vali Kolat, kooperatif çalışmaları hakkında İlçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan'dan bilgiler aldı.

Kafe açılışına katıldı

Daha sonra, Vali Kolat ve beraberindekiler, Linda Cafe isimli iş yerinin açılış törenine katıldılar. Açılışta konuşan Kolat, Bu işyerinin Keskin ilçemize kazandırılmasından dolayı yetkililere teşekkür ediyorum. Gerçekten de Keskin de bu tür yerlere ihtiyaç vardı. Üniversite Yurdunun da buraya gelmesinden sonra, öğrencilerimiz için yararlı bir iş yeri oldu. Keskin çok tarihi bir ilçemiz. Bizler Keskin de eski canlılığı ve hareketliliği arzu ediyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarla Keskin'i daha canlı bir yer yapmak için çalışıyoruz. Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve diğer kurumlarımızla Keskin için ne gerekiyorsa elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  İnşallah Keskin daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe olur. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Cezaevi inşaatını gezdi

Açılıştan sonra, Vali Kolat, restorasyonu yapılan Keskin Kütüphanesini ve Keskin Adliye Binasını gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Adliye binasının gezilmesinin ardından Kolat, Keskin ilçesinde inşaatı devam eden, Keskin T tipi Ceza İnfaz Kurumu inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı. Verilen bilgilerde, inşaatın yaklaşık 220 dönüm arazi üzerinde kurulduğu ve 705 kişi kapasiteli bir cezaevi olacağı belirtildi. Buradaki incelemelerin ardından, Vali Kolat, Ankara-Kırıkkale Karayolunda yol kenarında çalışma yaparken araç çarpması sonucu vefat eden, Karayolları Müdürlüğü Personeli, Suat Akbaş'ın Keskin İlçesi Yeniyapan Köyündeki cenaze namazına katıldı.

Tavuk çiftliğini gezdi

Vali Kolat cenaze namazından sonra, vefat eden Merhum Suat Akbaş'ın yakınlarına üzüntülerini belirterek taziye dileklerinde bulundu. Son olarak Kolat ve beraberindekilerle birlikte, Keskin İlçesinde faaliyet gösteren Kesdam Tavukçuluk isimli işyerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Verilen bilgilerde, Kesdam Tavukçuluk firması olarak çiftliklerinde halen 50-55 bin civarında tavuk bulunduğu ve yetiştirilen bu tavukların, çeşitli firmalara satışının yapıldığı ifade edildi. Kolat, böyle işletmelerin Keskin ilçesine hareket getirdiğini ve bu gibi işletmelerin artarak devam etmesi gerektiğini belirterek yetkililere teşekkür etti.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false