Anahtar Kelimeler: Valimiz değişiyor

Valimiz değişiyor!

Valimiz değişiyor!

Valimiz değişiyor!

Kararname çıktı

Kırıkkale´nin valisi değişiyor. Kırıkkale´de iki yıldır görev yapmakta olan Vali M. İlker Haktankaçmaz Başmüfettiş olurken, yerine ise Yunus Sezer geliyor.

KARARNAME ÇIKTI

Valiler Kararnamesi çıktı. Kararname ile Kırıkkale Valisi de değişiyor. Kırıkkale´de iki yıldır görev yapmakta olan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz Mülkiye Başmüfettişi oldu. Yerine ise İçişleri Bakanlığından Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Sezer geliyor. Vali değişikliğinin önümüzdeki hafta içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.  Kırıkkale´yi de ilgilendiren yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete´de yayımlanarak önceki gün yürürlüğe girdi. 21 ilin valisi merkeze çekildi, 17 valinin görev yeri değişti. Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın yerine, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Sezer, Kırıkkale Valisi olarak atandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla Resmi Gazete´de yer alan kararlara göre, 9´u kaymakamlık görevlerinden olmak üzere 20 il için yeni valilerin atamaları gerçekleştirildi. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı.

YUNUS SEZER KİMDİR?

10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum, İspir´de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum Atatürk İlköğretim ve Atatürk Lisesinde tamamladı. 1996 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nü kazandı. 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılında Kaymakam adaylığı sınavını kazandı. Adaylık sürecinde Edirne Lalapaşa ve İzmir Beydağ´da vekaleten görev yaptı. Bir yıl süreyle İngiltere´de yabancı dil eğitimi aldı. Daha sonra asaleten Giresun Alucra, Sivas Altınyayla Kaymakamlıklarında çalıştı. Siirt Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. İngilizce bilen Yunus Sezer, evli ve bir çocuk babasıdır.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli