Anahtar Kelimeler: VATANDAŞIN BÜYÜK SORUNU

VATANDAŞIN BÜYÜK SORUNU NE?

VATANDAŞIN BÜYÜK SORUNU NE?

VATANDAŞIN BÜYÜK SORUNU NE?

HABERKALE AÇIKLIYOR!

Sokakta kime rastlarsanız aynı sıkıntıdan bahsediyor. Soruna bir çözüm üretilemedi. Peki vatandaş ne yapıyor??

ÇOK BÜYÜK BİR SORUN!

Hemen herkesin ortak bir sorunu var. Bu öyle büyük bir sorun ki, geçen yıl yaşananlarla bu yıl arasında dağlar kadar büyük fark var. Sorun çok büyük. Çözüm beklentisi vardı ama bir çözüm üretilemedi. Vatandaş yine kalakaldı. Bu aslında büyük bir skandal. Peki ne yapıyor vatandaşlar. Vatandaşın yaptığı daha büyük bir skandal. İşte bunu, yaşanan sorunu, çözüm yolunu HABERKALE açıklıyor.

SORUN ARA SİGORTASI

Vatandaşın sorunu araç sigortası. Bir başka deyişle trafik sigortası. Bu artık öyle bir sorun ki, seyir halindeki ve park halindeki araçların yüzde 80´inin şu anda sigortasız olduğu tahmin ediliyor. Sebebi ise sigorta ücretlerinin yüksek olması. Sigorta şirketleri, işlerinin yüzde 80 oranında düştüğünü söylüyorlar. Bazı alanlarda bu oran yüzde 98´e varıyor. Kasko işlemlerinin aylık ortalama yüzde 98 oranında düştüğünü söyleyen sigortacılar var.

VAHİM BİR DURUM

Bazı sigorta acenteleri, ?Ayda ortalama 20 kasko işi geliyordu, şu anda ortalama bir veya iki, haydi üç olsun? ancak bu kadar kasko işi geliyor? diyerek durumun vehametini gözler önüne seriyorlar. Bunun sebebinin ise yüksek ücretler olduğu belirtiliyor. Trafik sigortasının da aynı durumda olduğunu söyleyen acenteler, ?Fiyatlar yüksek. Bir önceki yıl 170 TL´ye yaptığımız bir aracın sigortası en düşük fiyatla bu yıl 530 TL çıkıyor. Kimi araçlarda sigorta ücreti aracın fiyatından yüksek oluyor. Haliyle kimse sigorta yaptırmak istemiyor. Bizim bazı müşterilerimiz, ?Fiyat yüksek. Polis ne zaman çevirirse o zaman yaptırırım? diyor? diye konuşuyorlar.

VERGİDEN PARA KAZANIYOR

Buna çözüm olarak yeni bir yasa hazırlandı fakat yasanın fiyatla alakalı olmadığı belirtiliyor. Yani yasa çözüm olmamış. Sigorta acenteleri, ?İşin içinde başka şeyler var. Biz bu sigortadan artan fiyata rağmen aynı ücreti kazanıyoruz. Ama devlet vergisini fazlasıyla alıyor. Demek ki devletin parası bitmiş para topluyor. 170 TL´den alınan vergi ile 503 TL´den alınan vergi aynı olur mu. Vergi oranı yüzde 18´dir. 170 TL ile 530 TL´nin yüzde 18´lik vergisi bir olmaz elbette? diyorlar.

DEVLETİN PARASI BİTMİŞ!

Hükümetin gelen tepkiler üzerine buna çözüm bulur gibi bir yasa çıkarmaya çalıştığını ancak çözüm bulmadığını söyleyen acenteler, ?Hazinede para kalmamış. Bitmiş para. Çözüm falan ürettikleri yok. Çözüyormuş gibi yaptılar. Devlete para lazım. Bunca israfın parası neyle karşılanacak? İşte senin benim aracımdan aldıkları vergi ile karşılıyorlar. Devlet bu işten iki üç türlü para kazanıyor. Sigortadan para alıyor, acenteden para alıyor, sigorta şirketinden para alıyor. Niye düşürsün fiyatı, yani gelir kaynağını? Vatandan bunu istese de ödeyecek istemese de? diyorlar.

ARAÇ SAHİPLERİ TEPKİLİ

Araç sahipleri ise çok dertli. Yüksek fiyatlı sigortaya tepki gösteren araç sahipleri, ?Bu iktidar her şeyi daha iyi yapmak için iktidara gelmişti. İlk zamanlar iyi de yapıyordu. Ama son birkaç yıldır her şey tersine döndü. Araç fiyatı kadar sigorta olur mu? Ama burası Türkiye oluyor. Sadece yazıklar olsun diyoruz. Buna çözüm bulacaklardı güya, meğer hiçbir çözüm üretmemişler. Her şey yine aynı. Bizim çözümümüz sigorta yaptırmamak. Trafik ne zaman çevirirse sigorta acentesini arayıp aracın sigortasını öyle yaptırırız? diyorlar.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false