Vatandaşın güvenliği için parklarda huzur operasyonu

Vatandaşın güvenliği için  parklarda huzur operasyonu

Vatandaşın güvenliği için parklarda huzur operasyonu

Çorumlu bilgi verdi

 

KIRIKKALE Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, yapılan huzur uygulamaları kapsamında uyuşturucu, düğünlerde silah atmak  ve hırsızlık gibi olayların önüne geçmeyi planladıklarını söyledi. Bu konuda vatandaşlardan destek beklediklerini belirten Çorumlu, "Vatandaşın huzur ve güvenliği öncelikli görevimiz" dedi.

 

OPERASYON YAPILDI

Kırıkkale´de 24 polis ekibi ve Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin katılımıyla park ve bahçelerde huzur operasyonu düzenledi. Operasyon, ilin tüm park ve bahçelerinde ve mesire alanlarında gerçekleştirildi. Vatandaşların, park ve bahçelere daha güvenli gidebilmeleri ve rahatlıkla parklarda oturarak zaman geçirmelerini sağlamak üzere denetimlerin sürdürüleceği kaydedildi. Huzur operasyonunda, çok sayıda vatandaşın sorgulamasının yapıldığı ve parklarda ses çıkaran, vatandaşı rahatsız edebilecek türdeki davranışların önüne geçilmesi gibi konularda düzenlendiği belirtildi.

 

ÇORUMLU BİLGİ VERDİ

Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, halkın güvenliği için bu tür uygulamalara devam edeceklerini, bu konuda çalışmaların süreceğini söyledi. Kırıkkale´nin 43 ilin geçiş noktasında olduğunu hatırlatan Çorumlu, kent merkezinde yapılan bu uygulamalara karşı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığını kaydetti. Kentte uyuşturucu, hırsızlık gibi olayların önüne geçilebilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürülmesi gerektiğine inandığını belirten Çorumlu, kent genelinde ki parklarda ve mekruh evlerde uyuşturucunun önüne geçmek için aramalar yapıldığını ifade etti.

 

UYGULAMA SÜRECEK

Çorumlu, vatandaşların suç ve suça yönelik kişileri 155 hattını arayıp, kendilerine yardımcı olmalarının önemine dikkatç ekti. "Çorumlu, "Operasyonlar kapsamında aranan kişi ve araçların yakalanması, suçluların caydırılması, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, madde bağımlıların ve satıcıların takip ve üzerlerine gidilerek kötü emellerine ulaşmadan güvenlik güçlerimizle yakalanması ve takibinin sürdürülmesine çok önem vermekteyiz. Şehirde hareket ve tavırlarında kuşku duyulanlara kimlik kontrolü yapılarak, kişi temizse görevlimiz teşekkür ederek ayrılıyor. Kırıkkale polis ekiplerince bu uygulamalarımız devam edecektir" dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli