Vekillerimize önemli görevler verildi

Vekillerimize önemli görevler verildi

Vekillerimize önemli görevler verildi

Görevleri belli oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) hükümet programını görüşmek üzere toplandı. Program görüşmelerinin ardından komisyon seçimlerine geçildi. Seçimlerde Kırıkkale Milletvekillerinin de komisyonları belli oldu.

26´ŞAR ÜYELİ KOMİSYONLAR

Hükümet programı görüşmelerinin ardından komisyon üye seçimlerine geçildi. 26´şar üyesi bulunan komisyonlara Anayasa, Adalet, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor, Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm, Çevre, Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler, Tarım Orman ve Köyişleri, Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve teknoloji Komisyonlarına AK Parti 15´er, CHP 6´er, HDP 3´er, MHP 2´şer üye seçildi.

CAN DİLEKÇE KOMİSYONUNDA

Kırıkkale Milletvekillerinden Ramazan Can Dilekçe Komisyonunda görev yapacak. 13 üyeli Dilekçe Komisyonu AK Parti 8, CHP 3, HDP 1 ve MHP 1´er üye ile temsil edecek. Dilekçe Komisyonunda Başkan Vekilliği görevinde Bulunacak olan Can´a ayrıca Dış ilişkilerle ilgili bir komisyon başkanlığı verilmesi bekleniyor. Ramazan Can ayrıca kırmızı plaka hakkı da olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA)Başkanı oldu.

DİĞER GÖREVLER

Kırıkkale Milletvekillerinden Abdullah Öztürk Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Mehmet Demir ise önceki dönem Oğuz Kağan Köksal´ın başkanlığını yaptığı Milli Savunma Komisyonunda görev yapacak. Van´dan Milletvekili seçilen Beşir Atalay ise Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda yer aldı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli