Anahtar Kelimeler: Vekiller yemin ediyor

Vekiller yemin ediyor

Vekiller yemin ediyor

Vekiller yemin ediyor

Yemin törenine katıldılar

Yeni dönemin ilk genel kurulu bugün yapılacak. Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can ve Seyit Ahmet Göçer dün yemin ederek ilk görevi yerine getirdiler.

25. DÖNEM BAŞLIYOR

Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can ve Seyit Ahmet Göçer, dün Meclis'te yemin törenine katılarak yemin ettiler. Kırıkkale´de 81 bin 710 seçmenin oyunu alarak AK Parti´den Milletvekili seçilen Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can ile MHP´den 46 bin 610 oyla Milletvekili seçilen Seyit Ahmet Göçer, geçtiğimiz hafta İl seçim Kurulu´ndan mazbatalarını alarak TBMM´ye gitmişler ve kayıt işlemlerini yaptırmışlardı.

BAYKAL BAŞKANLIK ETTİ

Milletvekilleri bugün saat 15.00´de TBMM Genel Kurulu´nda hazır bulundular. Yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak Başkan seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Geçici Başkanlık görevini yaptı. En genç altı milletvekili de geçici olarak dönüşümlü katip üyelik yaptı. Meclis, YSK´dan en genç üyelerin listesini istedi. Geçici Başkan, yeni başkan seçimine kadar Meclis Başkanı yetkilerine sahip olacak.

İLK TUR OYLAMA 28 HAZİRAN´DA

Milletvekillerinin yemin etmesinin ardından Meclis´in ilk işi, TBMM Başkanı´nı seçmesi olacak. TBMM Başkanlığına aday başvuruları, ilk birleşimden itibaren 5 gün içinde TBMM Başkanlık Divanı´na yapılacak, daha sonraki 5 günde de Genel Kurul´da seçimler yapılacak. Milletvekillerinin bugün yemin etmesi durumunda adaylık başvuruları bu birleşimden itibaren başlayacak ve ilk tur oylama 28 Haziran Pazar günü yapılacak.

GİZLİ OY KULLANILACAK

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek. Kırıkkale'den üç milletvekili yemin ederek ilk görevi yerine getirmiş oldu. Ramazan Can yemin törenindeki resmini sosyal medyadan paylaştı. Seyit Ahmet Göçer ise Meclis bahçesi ve genel kurul salonundan görüntüler paylaştı.

 



Zafer ÖNDER
24.06.2015 11:01:07
Seyit Ahmet Göçer`in milletvekilliği şehrimizde şimdiden heyecan uyandırmıştır. Kırıkkale`nin artık mecliste bir vekili var. Hayırlı, uğurlu olsun...

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false