Anahtar Kelimeler: Vergi devleti ayakta tutar

Vergi, devleti ayakta tutar

Vergi, devleti ayakta tutar

Vergi, devleti ayakta tutar

Defterdarlık ziyareti

Vergi Haftası nedeniyle Defterdar Veysi Şahin´in başkanlık ettiği heyet, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı makamında ziyaret etti.

DEVLETİ AYAKTA TUTUYOR

Vergi haftasının kent genelinde kutlanacağını ve mükelleflerle bir araya geleceklerini belirten Defterdar Şahin, haftanın iyi bir şekilde geçmesi için çalıştıklarını söyledi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ise, vergi vermenin her vatandaşın görevi olduğunu belirterek, bunun ekonomik anlamda devleti ayakta tutan önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi. Kayıt dışı ekonominin ülkeye zarar verdiğini belirten Haktankaçmaz, geliri olan herkesin vergi vermesi gerektiğini konusunda vatandaşları uyardı.

VERGİ BİLİNCİ OLMALI

Vali Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 27 Şubat ? 5 Mart tarihleri arasında 28. Vergi Haftası kutlanacaktır. Ülkemizin daha çok kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin ulaşması vergi gelirlerinin zamanında ve sağlıklı toplanmasıyla mümkündür. Vergi, devletimizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olup, kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir.

HİZMET OLARAK DÖNÜYOR

Ödemiş olduğumuz vergiler sonuçta hizmet olarak bize geri dönmektedir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız. Bu görevimizi tam olarak yerine getirdiğimizde vatandaşlarımızın daha mutlu olacağı bir gerçektir. Verginin kutsal olduğu ve ödenen vergiler ile ülkenin daha çok gelişmiş ve mutlu günler yaşayacağı gerçeğini hatırlatarak, vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mükelleflerimize bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum? dedi.

ÜLKEYE ZARAR VERİYOR

Kayıt dışı vergilerin ülkeye zarar verdiğini hatırlatan Defterdar Veysi Şahin, ?Vergi bilincinin istenilen seviyeye yükseltilebilmesi için, göz ardı edilmemesi gereken diğer bir husus Eğitimdir. Toplum bireylerine öncelikle aileden başlayan okulda devam eden basın ve diğer iletişim araçları ile görsel kurumlarca desteklenecek bir eğitim verilmesi için vergi bilincinin tesisi yönünde önemli faydası olabilecektir. İlimizde vergi gelirlerini artırmak amacıyla, vergi kayıp ve kaçağını asgari düzeye indirmeye çalışmaktayız. Mükellef, işimizin can damarıdır. Asla unutmayalım ki, mükellefler olmazsa, işimizde olmaz. Görevimizin yine vatandaşa hizmet için olduğunun şuurunda olarak anlayışlı ve nezaket kurallarına uygun davranış içerisinde hareket etmek amacımızdır? diye konuştu.

KAYIT DIŞI EKONOMİ OLMAMALI

Kayıtdışı ekonominin önüne geçeceklerini belirten Şahin ?Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, gelirin ve vergi yükünün adaletli dağılımını engelleyen kamu gelir-gider dengesini bozan kayıt dışı faaliyet şekli mali yapıyı ve genel ekonomik durumu kötü yönde etkilemektedir. Mali belgeler alınmadan yapılan alış verişler, kayıt dışı ekonomiyi yaratmaktadır. Üretim ve yatırımın teşvik edilmesi, kaynaklarımızın verimli kullanılması, ihracat ve istihdamın artırılmasına özen gösterilmesi ve adil bir gelir dağılımının sağlanması için gerekli gayret ve çabaların gösterilmesi gerekir. Topluma vatanseverlik ve ekonomik seferberliğin benimsetilmesi gerekmektedir. Bireylerin vergi kültürü ve vergi bilinci arttıkça vergi ödeme gayreti ve buna bağlı olarak vergi gelirleri de artacaktır? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false