Anahtar Kelimeler: Verimli olmasını bekliyoruz

?Verimli bir yıl olmasını bekliyoruz?

?Verimli bir yıl olmasını bekliyoruz?

?Verimli bir yıl olmasını bekliyoruz?

 

Sümer´den hububat açıklaması

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, üreticilere süneyle mücadele konusunda uyarılarda bulunarak, 2016 yılının hububat açısından verimli bir yıl olmasını beklediklerini kaydetti.

SÜNEYLE MÜCADELE BAŞLADI

Süne ve kımılın hububat ürünü zararlıları arasında yer aldığını vurgulayan Sümer, "Kımıl dönemini zarar görmeden atlattık. Bunun sebebi ise, havaların son zamanlarda yağışlı geçmesi. Bu dönemde buğday hızlı büyüdü ve kımıldan zarar görmedi. Bu durum sevindirici bir gelişme oldu. 1 Haziranda süneyle mücadele başladı. Bu mücadele 20 Hazirana kadar devam etmeli. Hububat ekili arazilerimizin büyük bölümünde süne görüldü. Üreticilerimizin süneyle mücadelede duyarlı davranmaları kendi menfaatlerine olacaktır." ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH VERİMLİ GEÇECEK

Sümer, bu dönemden sonra yağışların hububat ve bakliyat ürünlerine zarar verebileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Bu dönemde en büyük sıkıntımız, yağışlarla birlikte pas ve kınacık. İnşallah bundan sonraki dönemde hava şartları normal seyrinde ilerler de bu sıkıntılardan kurtuluruz. Aynı zamanda, fazla yağış ilimizde geniş kapsamlı ekimi yapılan nohutlara da zarar verdiği görülüyor. En büyük beklentimiz, 22 Hazirana kadar dolu, afet, sam gibi doğal afetlerin yaşanmaması. İl bazında rekolte beklentimiz istenilen seviyede ilerliyor. Bu durum devam ederse 2016 hasat yılı inşallah verimli geçecek."



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli