Veteriner Fakültesi başarısı

Veteriner Fakültesi başarısı

Veteriner Fakültesi başarısı

İlk 300´e girdiler

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Veterinerlik Fakültesi, "ShanghaiRanking" tarafından hazırlanan ve üniversitelerin ile fakültelerin dünya çapındaki başarı sıralamasını gösteren The Academic Ranking of World Universities (ARWU) araştırmasında ilk 300´e girme başarısı gösterdi.

GÜZEL BİR BAŞARI

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Veterinerlik Fakültesi, "ShanghaiRanking" tarafından hazırlanan ve üniversitelerin ile fakültelerin dünya çapındaki başarı sıralamasını gösteren The Academic Ranking of World Universities (ARWU) araştırmasında ilk 300´e girme başarısı gösterdi. Dünya çapındaki üniversiteler ve fakülteleri çeşitli kriterlere göre derecelendiren ARWU, akademik alanda yaptığı çalışmaların yanı sıra teknik imkanları ve hayvan hastanesi ile Kırıkkale ve çevre illerde hayvan sağlığı hizmetlerine önemli katkılar sağlayan KKÜ Veterinerlik Fakültesini ilk 300 fakülte içerisinde gösterdi.

BİLGİLER VERİLDİ

KKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakültelerinin 2017 yılı sırlamasında dünyadaki akademik kurumların sınıflandırıldığı ARWU organizasyonunda dünyada ilk 300 üniversite arasına girdiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının, ABD başta olmak üzere Almanya, Çin, Fransa, Hollanda, İngiltere ve diğer ülkelere gönderdiği lisans üstü öğrencilerin de bu kuruluşların sıralamalarında dikkate aldığını belirten Başalan, şöyle konuştu:

DURUM ANLATILDI

"Times Higher Education, ARWU ve QS World University Rankings tarafından yapılan dünya üniversite sıralamalarının herhangi birinde bulunmamız çok önemli bir olay. Bu tür kurumlar sıralamalarını birkaç parametreye bakarak yapıyor. Yayın sayısı, fiziksel mekanların yeterliliği, projelerdeki başarılar gibi konular dikkate alınarak sıralama yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, TÜBİTAK gibi burs temin eden kuruluşların bu kurumların yaptığı sıralamaları dikkate alındığını düşünürsek bu derece fakültemiz açısından çok değerli. Bu derece hem eğitim kalitesinde hem araştırma kalitesinde hem de topluma hizmet dediğimiz hastane hizmetlerimizin bölgedeki hayvan yetiştiricileri ve sevenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yaptığımız işlerde başarıyla takdir edildiğinin bir göstergesidir."

STAJ İÇİN GELDİLER

Başalan, her yıl ülkenin kaynaklarıyla öğrencilerin yurt dışına gittiğini ve ilgili alanlarda eğitim alındığını ifade etti. Yurt dışına giden öğrencileri bu kuruluşların derecelerine giren fakültelerine gönderdiklerine değinen Başalan, "Aynı şekilde yurt dışından gelen öğrenciler de bu derecelere giren fakültelere gelmek istiyor. Gelen öğrencinin kalitesinin artması, bizim mezunlarımızın yurt dışında daha itibar görmeleri açısından çok önemli. Bu yıl Letonya´dan iki öğrenci yaz stajını yapmaya geldi. 2 ay boyunca fakültemizde stajlarını yaptı." diye konuştu.

24 SAAT ACİL HİZMETİ

Başalan, fakültenin 15 bin metrekarelik alana sahip olduğunu, bunun 6 bin metrekaresinin hayvan hastanesi olarak hizmet verdiğini vurguladı. Hayvan hastanesinin Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği kriterlerine uygun olarak dizayn edildiğine dikkati çeken Başalan, şunları kaydetti:

NE ZAMAN AÇILDI?

"Hayvan hastanemizi 2017 yılında açtık. Daha önce poliklinik hizmeti veriyorduk. Hastanemizde 24 saat acil hizmeti veriyoruz. Ayrıca ameliyat ve operasyonlarımızı daha kapsamlı hale getirdik. Hastanemizde büyük ve küçük hayvan klinikleri, röntgen, ultrasonografi merkezi, klinik laboratuvarı, suni tohumlama laboratuvarı, bekleme salonu, yoğun bakım ve rehabilitasyon üniteleri, bokslar ve karantina odaları bulunmaktadır. Yataklı hasta kabul etmeye başladık. Çevredeki illerden özellikle veterinerlik fakültesi bulunmayan veya hayvan hastanesi olmayan illerden çok sayıda hasta kabul ediyoruz. Bu hastane bizim öğrencimizin eğitimi açısından da çok önemli. Topluma hizmet etme açısından da ayrıca önemli. Hastanemize ilginç ve değişik olayların gelmesi, yapılan başarılı hizmetleri gösterme fırsatı veriyor."



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli