Anahtar Kelimeler: Vurgun önemli uyarılar

Vurgun´dan önemli uyarılar!

Vurgun´dan önemli uyarılar!

Vurgun´dan önemli uyarılar!

Anayasa için açıklama yaptı

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, partisinin İl binasında TBMM´de görüşmelerine devam edilen Anayasa Değişikliği´ne ilişkin partisinin değerlendirmesini ve önerilerini açıkladı.

MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİ

Vurgun, değişikliğe ilişkin ?olmazsa olmaz şartları´ olduğunu da belirterek, ?Peki, Saadet Partisi bu konuda ne diyor, ne düşünüyor? En başından beri prensip itibariyle, yönetimde istikrarı ve yargıda adaleti tesis edecek, ülkemizde huzuru sağlayacak bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi´ne karşı olmadığımızı ifade ettik.   Aksine, Türkiye´de Başkanlık Sistemi´ne ilişkin ilk öneriyi yapan siyasal hareketin Milli Görüş olduğunu defaatle söyledik. Ancak bizim bu değişikliklerde ?olmazsa olmaz şart´ olarak gördüğümüz bazı unsurlar var? dedi.

MUTLAKA SAĞLANMALIDIR

Vurgun,  ?Kuvvetler ayrılığı ilkesi olmazsa olmaz şarttır.  ?Yasama- yürütme ve yargı´ arasındaki uyum ve denge,  birinin diğeri üzerinde herhangi bir hâkimiyet ya da vesayet oluşturmasına imkân vermeyecek şekilde düzenlenmelidir. İcranın tek elde toplandığı Cumhurbaşkanlığı Sistemi´nde istikrar en önemli avantajlardan biridir.  Hükümeti kuramama gibi kaygılar olmayacağı için güçlü bir icraat imkânı ortaya çıkacaktır.  Ancak, güçlü bir Yürütme organı ile doğru orantılı olarak güçlü bir Meclis´in varlığı da olmazsa olmaz şarttır.

SEÇİM BARAJI KALDIRILMALIDIR

Güçlü bir Meclis için, ?Siyasi Partiler Kanunu´ndaki seçim barajları tamamen kaldırılmalıdır.  Böylece, TBMM, toplumun bütün kesimlerinin temsil edildiği, gerçek manada, ?Milli irade    tecelligâhı´ olma özelliğini kazanacaktır.  Özellikle TBMM´nin kendi iradesinin dışında feshine imkân tanıyacak her türlü düzenlemeden mutlak suretle uzak durulmalıdır. Çünkü böyle bir yetki Meclis´in itibarını zedeler.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false