Anahtar Kelimeler: Yaban hayatına desteği

Yaban hayatına yem desteği

Yaban hayatına yem desteği

Yaban hayatına yem desteği

Yaban hayatına destek sürüyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Denek Dağı mevkiinde doğaya yem bırakıldı.

HALKIMIZ DUYARI OLMALIDIR

Kırıkkale´de olumsuz kış koşullarından etkilenen, kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için Denek Dağı mevkiinde yemleme çalışması yapıldı. Yapılan açıklamada, ?İlimizde yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların yaşandığı kış koşullarında yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarına yemleme çalışması yapıldı.  Kırıkkale genelinde yaban hayvanlarına kırık buğday ve yiyecek bıraktık. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı sokak ve yaban hayvanlarına karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz? denildi.

YABAN HAYATINI KORUMAK

Ağır kış koşullarında yaban hayvanlarının yerleşim birimlerine inip tarım arazilerine zarar vermemesi ve soğuk havalarda aç kalmamalarına karşın yem bırakıldığını belirten yetkililer, ??Hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Hayvanları ve yaban hayatını korumayı kendimize görev bilerek, kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çekmemelerini amaçlıyoruz. Yem bırakma işlemlerini belli aralıklarla devam edeceğiz. Yaban hayatına destek vermek adına başlatılan bu uygulamaya duyarlı vatandaşlarımızda destek olabilirler? ifadesinde bulundular.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli