Yabancı dizide Kırıkkale´ye hakaret!

Yabancı dizide Kırıkkale´ye hakaret!

Yabancı dizide Kırıkkale´ye hakaret!

?Dünyanın en kötü şehri? diye geçiyor!

Netflix´in Mini Dizisi ´Collateral´den Kırıkkale sahnesi yer aldı. Araba içinde geçen sahnede Kırıkkale´den ?dünyanın en berbat şehri? diye bahsediliyor.

KIRIKKALE´DEN BAHSEDİLDİ

2004´te başrolünde Tom Cruise ile izlediğimiz Collateral´ın     dizi     versiyonu 9 Mart´ta Netflix´te yayınlandı. Mini bir dizi olarak yayınlanan Collateral 4 bölümden oluşuyor. Dizide bir pizza kuryesinin öldürülmesi araştırılırken dallanıp budaklanan olaylar anlatılıyor. Mini dizide dedektif DI Kip Glaspie´yi Carrey Mulligan canlandırıyor. Ayrıca July Namir, Billie Piper, Nicola Walker ve John Simm gibi isimleri de görüyoruz. Dizinin yayınlanan son bölümünde Kırıkkale´yi yakından ilgilediren bir sahne dikkat çekti.

TEPKİ ÇEKEN SAHNE

Dizide, Sam ve Berna´nın konuştuğu sahnede, Berna çocukluğunun Kırıkkale´de geçtiğini söylüyor. Her sabah Türkiye´de uyanmadığı için şükrettiğini söyleyen Berna, Kırıkkale için dünyanın en berbat yeri olduğunu söylüyor. Dünyanın en kötü şehri olarak bahsedilen Kırıkkale´nin dikkat çekici ve ünlü bir dizide bu şeilde yer alması tepki çekti. Sosyal medya hesaplarından araba içinde geçen sahne ve Kırıkkale´den kötü bir şekilde bahsedilen diyaloglar için bir  çok kişi tepkisini dile getirdi.

ÇALIŞMA YAPILMALI

Kırıkkale´nin böylesine ünlü bir dizide adının geçmesi de ayrıca dikkate değer bir konu olarak gündeme geldi. Kırıkkale´nin zaman zaman bu tür uygulamalar ve özellikle sosyal medya hesaplarından eleştirildiği biliniyor. Şehirde bunu nleyecek herhangi bir sosyal çalışma bulunmuyor. Bu olumsuzluklara son vermek için özellikle yerel idarecilerin kültürel ve sosyal çalışmalar yapması gerektiğinin altı çiziliyor. Ayrıca Kırıkkale´nin isminin sıklıkla Kırklareli ile karıştırıldığı da biliniyor ve bununla ilgili de sıkıntılar yaşanıyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false