Anahtar Kelimeler: Yabani hayvanlara bırakıldı

Yabani hayvanlara yem bırakıldı

Yabani hayvanlara yem bırakıldı

Yabani hayvanlara yem bırakıldı

 

Yaban hayatına destek sürüyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir, av koruma kontrol ekipleriyle Denek Dağı´nda yaban hayvanlarının yaşam alanlarına tavuk eti ve buğday bıraktı.

PARÇA ET BIRAKILDI

Denek Dağı´nda yaban hayvanlarının yaşam alanlarına tavuk eti ve buğday bıraktıktan sonra bir açıklama yapan Akdemir, olumsuz kış koşullarından etkilenen ve kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak amacıyla kentin çeşitli bölgelerinde yemleme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Yerli ve göçmen kuş olarak bulunan çulluk, bıldırcın, keklik türleri için kırık buğday ve mısır; doğan, şahin, kartal gibi yırtıcı kuşlar ile tilki, kurt, sansar, çakal gibi hayvanlar için de parça et bıraktıklarını anlattı.

AÇ KALMAMALARINI SAĞLADILAR

Akdemir, ?Yemleme çalışmalarıyla hayvanların yerleşim yerlerine inmelerini engellemeye çalışıyoruz. Ayrıca hayvan popülasyonlarının devamını sağlıyoruz. Yemleme çalışmalarında 1 ton buğday, 500 kilogram tavuk parça et kullandık. Yemleme çalışmalarıyla kar tabakasıyla örtülü alanda yem bulması zorlaşan yaban hayvanların aç kalmamasını sağladık. Yaban hayvanlarının kendi yaşam ortamında beslenmelerini sağlıyoruz? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli