Yağış çiftçinin yüzünü güldürdü

Yağış çiftçinin yüzünü güldürdü

Yağış çiftçinin yüzünü güldürdü

Yağış açıklaması

Kırıkkale Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere, son bir haftadan beri aralıklarla devam eden yağmur yağışının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

BEKLENEN YAĞIŞLAR OLDU

Kırıkkale Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere, il genelinde yağışların tatmin edici seviyeye ulaştığını belirterek, ?Biz çiftçiler gübreleme sürecinde tedirginlik yaşadık. Ancak Allah rahmetini bizlerden esirgemedi ve beklediğimiz yağışlar geldi. Dolayısıyla ekinler yağmura doydu. İnşallah Nisan ayı içerisinde de yağışlar bu şekilde devam eder bol ve bereketli bir sezon geçiririz.? dedi.

RAHMET OLUR

Kırıkkale Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere ?Yağmura en çok sevinen çiftçiler oldu. Uzun süredir beklenen yağmurun gelmesi kuraklık endişesi yaşayan çiftçinin yüzünü güldürdü. Vatandaşlar, ?Uzun zamandır Kırıkkale halkı bu yağmuru bekliyordu. İnşallah halkımız ve vatan için hayırlı olur, rahmet olur. İki sezondur ne fazla kar gördük ne yağmur gördük. İnşallah bu yağmur çiftçilerin yüzünü güldürdü? şeklinde konuştu.

TOPRAK ANALİZİ YAPTIRIN

Çiftçinin mutlaka toprak analizi yaptırıp, toprağın ve bitkinin isteği neyse ona göre gübre kullanması gerektiğini vurgulayan Gökdere, şöyle devam etti: "Fosforun toprakta çözülmesi geç olduğundan, fosforlu gübrelerin tamamının ekimle verilmesi uygundur. Azotlu gübrelerin ise gerek buharlaşma gerek yıkanma sonucu çok çabuk etkisini yitirmesi sebebiyle bitkinin ihtiyacı olan dönemlerde parça parça verilmesi gerekmektedir. Diğer besin elementleri yeterli seviyede olsa dahi çinko noksanlığı görülen yerlerde, bitki bu besin elementlerinden yeterince yararlanamayacağı için mutlaka toprak analizi yaptırıp çinko noksanlığının olup olmadığına bakılmalıdır."



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli