Anahtar Kelimeler: Yahşihan Fetih frogramı

Yahşihan´da Fetih frogramı

Yahşihan´da Fetih frogramı

Yahşihan´da Fetih frogramı

İkra Vakfı tarafından Yahşihan, Yenişehir Kapalı spor salonunda Mekke´nin Fethi programı düzenlendi. Üniversite öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen programda Kırıkkale Tasavvuf Yolu Dernekler Federasyonunun Mehteran Takımı, Kılıç Kalkan Ekibi ve Devran Zikri ekibi yer aldı.

YOĞUN İLGİ VARDI

Programda ayrıca İkra Vakfı Genel Başkanı Mustafa İşler´in O´na(sav) Benzemek konulu konferansı katılımcılar ve davetliler tarafından beğeni aldı. Kuran´ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Mehteran Takımı´nın kalpleri titreten nameleri ile devam etti.Mehteran Takımı´nın Hücum Marşı´nı çaldığı esnada Kılıç Kalkan Ekibi´nin gösterileri yoğun beğeni ve alkış aldı. 

DUYGU DOLU ANLAR

O´na(sav) Benzemek konulu konferansta İkra Vakfı Genel Başkanı Mustafa İşler´in değindiği ve anlattığı konular salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Peygamber Efendimizin önder ve örnek bir insan olduğuna değinen İşler dünyadaki en büyük lider ve önderin şüphesiz Peygamber Efendimiz olduğunun altını çizdi .Allah´ı tanımanın Peygamberi tanımaktan geçtiğini belirten İşler, Efendimiz(sav)´in aile yaşantısında, çevre ve hayvan sevgisinde, insanlara saygı ve hoşgörüde kısacası hayatın her alanında insanlığa örnek bir şahsiyet olduğunu belirtti.

BÖYLE Mİ OLACAKTI?

Katılımcıların dikkatle izlediği programda sinema ve dizi sahnelerinde izlediğimiz Devran Zikri yer aldı.İlahi ve kasideler eşliğinde başlayan Devran Zikri Fatih Küçüktiryaki´nin duası ile son buldu. Program esnasında sunucu tarafından okunan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un şu şiiri dikkat çekti; Ya Rab! Böyle mi olacaktı, benim cennet yurdum? Baktım da etrafıma yalnızım, ağladım durdum.

HAYKIRMAK GELMİŞTİ İÇİMDEN

Bir mânâ veremedim, şu Milâdî yıl başına! Şaştım da kaldım, Müslümanların vah telaşına! Çevirdim başımı, nereye ettimse bir nazar. Gördüm ki, Noel için hazır, yer-yer çarşı-pazar. Haykırmak gelmişti içimden, seslendim millete. Heyhat! Duyuramadım, ne Âhmed´e ne Mehmed´e. Ya Rab! hidayet ver kurtulsun bu millet! İslam´a gelsin milletim son versin şu zillete! Program sonunda katılımcı ve programa destek olan sponsorlara teşekkür edildi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı