Anahtar Kelimeler: Yahşihan AHİLER başarısı

Yahşihan´ın KOP ve AHİLER başarısı

Yahşihan´ın KOP ve AHİLER başarısı

Yahşihan´ın KOP ve AHİLER başarısı

 

Önemli bir gelişme

Yahşihan´da ?Çıraklar Okuyor? isimli proje uygulama bazında destek görecek.

HAK KAZANDI

Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz´ın öncülüğünde 6 ay önce kurulan Proje Ofisinin kısa sürede çalışması sonucu İç Anadolu bölgesi genelinde Kop idaresi başkanlığına sunulan "Yahşihan Okuyor Tarihini Öğreniyor" isimli proje 4. olarak, "Çıraklar Okuyor" isimli proje 6. olarak 165 projenin arasından başarılı bulundu. Ayrıca Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan "AB Projeleri Eğitimi" isimli mali destek projesi de başarılı bulunarak uygulanmaya hak kazandı.

GELİŞME SAĞLANACAK

"Çıraklar Okuyor" projesi kapsamında Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezi´nde okuma kültürünü artırmak amacıyla bir okuma alanı oluşturulacak, okuma alışkanlığını edinmiş bireyler için fidan dikim etkinlikleri yapılacak, konferanslar düzenlenecek ve okul bünyesindeki çıraklar kitap fuarlarına götürülerek okuma kültürünün geliştirilmesi sağlanacaktır.

EĞİTİMLER VERİLECEK

"Yahşihan Okuyor Tarihini Öğreniyor" projesi kapsamında ise Yahşihanlı çocuklar  yazarlarla buluşturulacak, düzenlenecek olan kitap okuma yarışmaları sonucunda öğrenciler İstanbul gezisine götürülecek, okul öncesi çocuklar ile özel eğitim sınıflarındaki çocuklar için e-kitap okuyucuları vasıtasıyla kitap okuma alışkanlığı aşılanacaktır. Ahiler Kalkınma Ajansı´na sunulan "AB Projeleri Eğitimi" ile Yahşihan ilçesindeki başta okullar olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan 40 personele Avrupa Birliği proje yazım teknikleriyle ilgili eğitimler verilecektir.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli