Anahtar Kelimeler: Yakında atama olur

?Yakında atama olur?

?Yakında atama olur?

?Yakında atama olur?

Can açıklamalarda bulundu

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can Halk günü öncesi Gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalar yaptı. Can yaptığı açıklamada, ?MKE´de asker kökenli genel müdürlerimizin de iyi niyetli gayretleri oldu. Ama sivil bir yapıyla serbest piyasada rekabet edecek bir konsept ve zihniyetle MKE´nin dönüşümü noktasında mesafe alındı. Bildiğim kadarıyla da sivil bir genel müdürün yazısı yazıldı. Yakın zamanda da ataması olur? ifadelerini kulandı.

PARTİDE KONUŞTU

AK Parti Kırıkkale Milletvekili AK  Parti İl Binasında halk günü kapsamında vatandaşların dilek ve taleplerini dinledi. Vatandaş buluşması öncesi gazetecilerle bir araya gelen Can yapılan çalışmalar ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Can yaptığı açıklamada Halk buluşmaları ara vermeden devam edecek ama meclis çalıştığı zaman mecburen orada da bulunmamız gerektiğini söyledi.

ATAMA AÇIKLAMASI

MKE´nin bir kanuna ihtiyacı  olduğunu belirten Can, ? MKE büyük bir kampus. Ciddi yatırımlar yapılıyor ama görünmüyor. MKE modernizasyon anlamında büyük mesafe kat etti. Biz MKE´nin daha atak olup, hantal yapıdan aktife dönmesi için özelleştirilmesin ama kamunun içerisinde özel teşebbüs gibi hareket, kabiliyet ve inisiyatifi olsun diye uğraşıyoruz. Bu manada bir kanuna ihtiyacı var. Bunların hepsini Sayın Başbakanımıza ilettik. Bir girişimimiz oldu. Sayın Başbakanımız, Milli Savunma Bakanımıza da talimat verdi. İsmet Bey de sağ olsun gerçekten Kırıkkale´ye özel gayret gösteriyor. Birazda sivil bir inisiyatif orada irade alsın şeklinde oldu bizim yaklaşımımız. Netice itibariyle MKE´de asker kökenli genel müdürlerimizin de iyi niyetli gayretleri oldu. Ama sivil bir yapıyla serbest piyasada rekabet edecek bir konsept ve zihniyetle MKE´nin dönüşümü noktasında mesafe alındı. Bildiğim kadarıyla da sivil bir genel müdürün yazısı yazıldı. Yakın zamanda da ataması olur? diye konuştu.

KÖY YOLLARI YAPILACAK

Çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Can,  ?İl başkanımızda teşkilat çalışmalarını sürdürüyor. Seçim varmışçasına bir gayret içerisinde. Bizde Kırıkkale milletvekilleri olarak üçümüz yatırımları takip ediyoruz. Bu hafta inşallah İller Bankası´ndan randevu aldık, pazartesi gününe bir kaynak oluşturduk. İnşallah bu kaynak çerçevesinde köylerimizin yol problemini çözeceğiz. Pazartesi günü meclis üyelerimiz, İl Özel İdaresi ve üç milletvekili inşallah İller Bankası´nı ziyaret edeceğiz. Bu kaynak kapsamında bir kredi de olacak. Ulaştırma Bakanımız ile de görüşmüştük. Karayollarıyla bir protokol hazırlayarak Özel İdarenin imkanlarıyla yol yapımı anlamında pazartesi günü olayı netleştireceğiz. Asfalt çeşidi konusunda bir çalışmamız oldu, bunları değerlendirerek inşallah grup yolları başta olmak üzere köy yollarının yapımını bitireceğiz.? Şeklinde konuştu.

TOKİ AÇIKLAMASI

Can, ?Diğer taraftar üç milletvekili TOKİ´deydik. Emekliler dernek başkanımızla da görüştük. Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı Bey sağ olsun, bir çalışma yaptı. Selim Özer, Yuva Mahallesi civarlarında 129 dönümlük bir arazi emekliler için gösterildi ve planlamasına başlanıldı. Fakat orada şöyle bir problem var. O arazide Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlıklarının tahsisi var ama arazi hazineye ait. Toplu konut yapılacağı için inşallah o tahsisleri kaldıracağız. TOKİ Başkanını bize dediği şu , ?araziyi bize teslim edin hemen emeklilerimizi memnun edecek şekilde çalışmamızı yaparız.´Emeklilerimizin arzı Yuva Selim Özer civarında olsun, hem şehrin o tarafı canlansın hem de şehir merkezi yakın olması. 1500+480 civarında bir talep toplandı emekliler tarafından. 2 bin konut planlanıyor. Artarsa da orada arazi müsait, o şekilde devam edeceğiz. Üç milletvekili olarak onu da takip ediyoruz? dedi.

129 İŞÇİ ALINACAK

Can, ?Yakın bir zamanda Fen Lisesi talebinde bulundklarını  açıklayan Can, ?Yine Milli Eğitim Bakanlığımızla görüştük. Yakın bir zamanda Fen Lisesi talebi oldu. Bakanımız ikinci bir Fen Lisesi´nin Kırıkkalemize sözünü verdi. Onu da kazandıracağız.  Diğer taraftan bu MKE´de Ağır Silah Sanayii´nde İtalyanların yapmış olduğu proje kapsamında 129 işçi alınacaktı. Onunda Kalkınma Bakanlığından yazısı çıktı. Başbakanın imzasına sunuldu. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte İş-Kur marifetiyle 129 kişinin alımına başlanacak. İşin gerçeği Afyon´daki Başbakanımızın milletvekilleriyle toplantısında konuyu gündeme getirdik biz. Tabi genel müdürün şusu busundan ziyade bir Aselsan gibi hatta onunda ötesinde özel teşebbüs ruhuyla serbest piyasada rekabet edecek yapıya kavuşması anlamında? diye konuştu

SİLAH OSB´NİN İHALESİ YAPILACAK

Silah OSB hakkında da açıklamada bulunan Can, ?Silah OSB prosedür biliyorsunuz orada müteahhit ile ilgili sıkıntı çıkmıştı. Oda tasfiye süreci tamamlanmak üzere. Geçen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı ile görüştük. Nisan ayında ihalesi yapılacak. İnşallah o mesafeyi kapatacağız, hızlandırdık? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli