Anahtar Kelimeler: Yandaşa kanunlar işlemiyor

?Yandaşa kanunlar işlemiyor mu??

?Yandaşa kanunlar işlemiyor mu??

?Yandaşa kanunlar işlemiyor mu??

Sendikadan tepki!

Türk Enerji Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedellerinin yasallaşmasına tepki göstererek, ?Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi? TBMM Genel Kurulu´nda kabul edilerek yasalaştı. Teklifin yasalaşması, elektrik tüketicilerinin kayıp ve kaçak bedelini ödemeye devam edeceği anlamına geliyor? dedi.

FATURALAR İKİ KATINA ÇIKTI

Mazılıgüney yaptığı basın açıklamasında, ?Kayıp kaçak bedeli alınmasını yasal hale getirip elektrik faturalarımızı iki katına çıkaran, askeri bölgeler, zeytinlikler ve kıyı şeritlerinde elektrik santrallerinin kurulmasına olanak sağlayarak tabiatın ekolojik dengesini bozma pahasına yandaş işadamlarına rant sağlayan, çiçeği burnunda yeni Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanına süper yetkiler veren Torba Yasa, muhalefet milletvekillerinin engellenmesine rağmen TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştır. ?Teknik ve teknik olmayan kayıp? tanımı yasada yer alacak. Teknik ve teknik olmayan kayıp, ?Dağıtım sistemine giren enerji ile dağıtım isteminde tüketicilere tahakkuk ettirilen enerji miktarı arasındaki farkı oluşturan ve maliyeti etkileyen, teknik kayıp ve kaçak kullanım gibi sebeplerden kaynaklanan ve teknik sebebe dayanmayan kayıp? olarak tanımlanıyor.

HERKESE YANSITILACAK

Gerçek veya tüzel kişinin, tabi olduğu tarifede öngörülen ödemelerden herhangi birini yapmaması halinde, söz konusu hizmetin durdurulabilmesini de içeren usul ve esaslar EPDK tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenecek. EPDK tarafından tüketici özelliklerine göre abone grupları belirlenebilecek. EPDK tarafından düzenlemeye tabi tarifeler, doğrudan nihai tüketiciye veya nihai tüketiciye yansıtılmak üzere ilgili tüketiciye enerji tedarik eden lisans sahibi tüzel kişilere yansıtılacak? dedi.

VATANDAŞ ŞİKÂYETÇİ

Mazılıgüney,  elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedellerinin yargıya taşınması ardından AKP tarafından TBMM gündemine getirilen yasa teklifi ile bu bedellerin yasal hale getirildiğini hatırlatarak AKP´lilerin oylarıyla kabul edilen kanun teklifi ile dürüst halkın cezalandırıldığını ileri sürdü. Kanun tasarısı ile iktidar yandaşı dağıtım şirketlerinin çıkarlarının güvence altına alındığını iddia eden Mazılıgüney sözlerine şöyle devam etti: ?Yıllardır Vatandaşlarımızdan kayıp-kaçak bedeli adı altında ücret alınmaktadır. Kısaca dürüst vatandaşlara, elektriği kaçak kullanan kişilerin faturası zorla ödettirilmektedir. Bazı vatandaşlarımız geçtiğimiz yıllarda, ?Çocuğuma harçlık verebilmek için otobüse binemiyorum.

RAFA MI KALKIYOR?

Çocuğuma vereceğim harçlığı benden çalıyorlar. Benden çalınan paramın geri iadesini istiyorum´ diyerek yargıya başvurmuştu. Yargı da kayıp-kaçak bedeli adı altında alınan paranın vatandaşa iadesine karar verdi. Hukuk da, vicdan da, etik kurallar da bunu gerektiriyordu. Hatta dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız da Yargıtay´ın kararına destek vererek, 2014 yılında yaptığı bir açıklamada kayıp-kaçak bedelinin dağıtım şirketlerine kesileceğini açıklamıştı. Peki, ne değişti? Neden bugün, bu haksız bedel vatandaşın omuzlarına yükleniyor. Hukuk, vicdan, etik kurallar hatta verdikleri sözler, yandaş söz konusu olduğunda rafa mı kalkıyor??



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli