YAŞAM Hastanesi Nöroloji Polikliniği, Akademisyen Doç. Dr. Yakup Türkel´e emanet

YAŞAM Hastanesi Nöroloji Polikliniği, Akademisyen Doç. Dr. Yakup Türkel´e emanet

YAŞAM Hastanesi Nöroloji Polikliniği, Akademisyen Doç. Dr. Yakup Türkel´e emanet

Baş ağrısına Yaşam´da son verin!

Nöroloji Uzmanı göreve başladı 

Migren´e iddialı tedavi yöntemi!

Nokta Mevkiindeki yeni yerinde sağlık hizmetlerini sürdüren Özel Kırıkkale Yaşam Hastanesi´nin hekim kadrosuna yeni bir doktor daha katıldı. Akademisyen kimliği ile bilinen, özellikle toplumun yaygın olarak şikayetçi olduğu, kendisinin de özel ilgi alanı olan ?migren? konusundaki uzmanlığıyla dikkat çeken Doç. Dr. Yakup Türkel Yaşam´da göreve başladı.

DOÇ. DR. TÜRKEL GÖREVDE

Hafta başından itibaren Yaşam Hastanesi Nöroloji Polikliniği´nde göreve başlayan Akademisyen Doç. Dr. Yakup Türkel, özellikle migren ve diğer sebeplere bağlı baş ağrısı konusunda uzman bir hekim olarak dikkat çekiyor. Toplumun yaygın olarak şikayetçi olduğu başta migren olmak üzere, çeşitli sebeplere bağlı olan baş ağrısı konusundaki akademik çalışmaları ile adından söz ettiren Doç. Dr. Türkel, ?Halk arasında baş ağrısı olarak bilinen, migren başta olmak üzere çeşitli sebeplere dayalı ağrılara yönelik olarak Yaşam Hastanesi´nde önemli çalışmalara imza atacağımıza ve Kırıkkaleli hemşehrilerimize bu konuda çok yardımcı olacağımıza inanıyorum? dedi.

NELER YAPILABİLECEK?

Yaşam Hastanesi´nde Nöroloji Polikliniği´nde gerçekleştirilecek sağlık hizmetleri konusunda bilgi veren Doç. Dr. Yakup Türkel, ?Burası çok güzel bir hastane olmuş. Öncelikle burada olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Biz burada Nörolojik her türlü tanı ve tedavi işlemlerini gerçekleştireceğiz. Yaşam Hastanesi´nin kapasitesi buna müsait. Burada EMG ve EEG tetkikleri yapılabilecek düzeyde. Parkinson, baş ağrısı, bunama (Demas), Epilepsi (Sara), Nöropati tanı ve tetkikleri yapabileceğiz? dedi.

İDDİALI ÇALIŞMALAR OLACAK

Başta migrene bağlı olmak üzere özellikle baş ağrısı konusunda özel çalışmaları olacağına işaret eden Doç. Dr. Türkel, ?Baş ağrısı toplumumuzda yaygın bir rahatsızlık. Yaşam kalitesini düşürecek düzeyde sıkıntıya yol açabilir. Bu konuda iddialıyız. Migren başta olmak üzere çeşitli sebeplere bağlı olan baş ağrısı konusunda iddialı çalışmalarımız olacak. Örneğin Sinir Blokajı uygulamasından bahsedebiliriz. Bu yöntem baş ağrısına neden olan sinirleri uyuşturmaya yönelik bir tedavi yöntemidir. Bütün nörolojik tedavi için gerekli olan EMG ve EEG tetkikleri başta olmak üzere bir çok yöntem uygulama imkanına sahibiz? diye konuştu.

KIRIKKALELİLERE AÇIK MESAJ

Kırıkkalelilere bu konuda mesaj veren ve çağrıda bulunan Doç. Dr. Türkel, ?Burada uygulayacağımız yöntemler ile Kırıkkaleli hemşehrilerimizin örneğin baş ağrısı ve migren konusunda herhangi bir yere gitmelerine, hekim veya tedavi yöntemleri aramalarına hiç gerek kalmayacak. Hastalarımız başka bir tedavi merkezine gitmelerine gerek kalmayacak. Çünkü uygulayacağımız yöntemler onları sıkıntıdan kurtaracak. Bu konudaki sağlık sorunları için başka bir tedavi merkezi aramalarına gerek bırakmayacağız? dedi. Doç. Dr. Türkel´in özel ilgi alanı baş ağrısı olarak da dikkat çekiyor.

DOÇ. DR. TÜRKEL KİMDİR?

2003 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesini mezun olan Doç. Dr. Yakup Türkel, 2010 yılında aynı Üniversiteden Nöroloji Uzmanlığını aldı. 2010-2012 yılları arasında Erbaa Devlet Hastanesinde uzman olarak çalıştı. 2012-2016 yılları arası Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji AD´de görev yaptı. Üniversiteler Arası Kurul tarafından yapılan Doçentlik sınavında başarılı olup 05.04.2016 tarihinde Nöroloji bilim alanında ?Üniversite Doçenti´ unvanı aldı. Yabancı dili İngilizce olan Doç. Dr. Yakup Türkel, iki adet uzmanlık tezinde tez yöneticiliği yaptı. Türk Nöroloji Derneği ve Parkinson Hastalığı Derneği üyesi olan Türkel, çeşitli Bilimsel Araştırma Projelerinde de  yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı. Doç. Dr. Türkel´in özel ilgi alanları hareket bozuklukları, Davranış Nörolojisi, Başağrısı (GON blokajı), EMG.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false