Yaşam Hatanesi´nde görev değişimi

Yaşam Hatanesi´nde görev değişimi

Yaşam Hatanesi´nde görev değişimi

Op. Dr. Emrah Topbaş

Başhekim Yardımcısı oldu

Topbaş personelle toplantı yaptı

Yaşam Hastanesi´nde görev değişimi yaşandı. Uzun zamandır Başhekim Yardımcılığı görevini yürüten Göz Hastalıkları Hekimi Uzm. Dr. Şenol Önder, görevini Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrah Topbaş´a devretti. Topbaş, göreve başlar başlamaz tüm personelle toplantı yaparak bazı konularda hem bilgilendirmede bulundu ve hem de uyarılar yaptı.

BAŞHEKİM YARDIMCISI OLDU

Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi sağlık alanındaki faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Hastanede bir süre önce idari anlamda kadro değişimi yaşandı. Uzun zamandır hastanenin Başhekim Yardımcılığı görevini yürüten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şenol Önder polikliniğindeki yoğunluk nedeniyle görevini Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrah Topbaş´a devretti. Topbaş, görevi devraldıktan sonra tüm personelle bir toplantı yaparak, genel ve özel prensipler konusunda personeli bilgilendirdi ve bazı konularda da uyarılarda bulundu.

BİRLİKTE TOPLANTI YAPTI

Tüm personelle birlikte Hastane Müdiresi Özlem Öztürk Çelebi, Kalite Direktörü Elif Baykal, Başhemşire Hatice Bayraktar ve Basın Danışmanı Halil Halat´ın da katıldığı bir toplantı gerçekleştiren Başhekim Yardımcısı Emrah Topbaş, personeli genel sağlık prensipleri ile hastaneye özel prensipler konusunda bilgilendirirken, görülen eksik ve negatif izlenim uyandırabilecek durumların ortadan kaldırılması için neler yapılması gerektiğini anlattı.

İLETİŞİM UYARISI YAPTI

Topbaş, "Biz özel bir hastaneyiz. Bizim genel sağlık prensipleri ve uygulamalarının yanı sıra bize özel prensiplerimiz, uygulamalarımız ve davranış biçimlerimiz olmalıdır. Özellikle tüm servisler ve bölümlerde personel ve hasta diyaloğu çok önemli. İletişim konusunda zaman zaman eksiklerimiz olduğunu gözlüyoruz. Nezaket hastanemizde çok daha önemlidir. Buna bütün personelin dikkat etmesi gerekiyor. Hasta ve hastalık konusunda bize gelenleri nazik bir üslupla bilgilendirmeniz gerekiyor. Teknik konularda dikkatli olunmalı. Hasta şikayetleri en aza indirilmeli.

NEZAKETE DİKKAT EDİN

Çocuk, gebe, yaşlı, genç, erkek, bayan, engelli hasta profiline göre bir özel hastane olduğumuz için bize özel biçimde davranış sergilemeliyiz. Farkımızı bu anlamda ortaya koymalıyız. Hastalara her şeyi tek tek anlatın ama negatif etki uyandıracak bir üslupla değil, olabildiğince nazik davranalım. Hepimiz bir özel hastanede görev yapıyoruz, onlar da özel hastaneden tedavi almaya geliyorlar. Onlara özel hastane ayrıcalığını yaşatalım. Karşılama ve uğurlamaya çok çok dikkat edelim. Üslubumuz çok özel olmalı. Hastalara bey ve hanımefendi deme nezaketini gösterelim. Ayrıca hastane içinde birbirinize hitap ederken de bu nezakete dikkat edelim" dedi.

AYRICALIĞI YAŞATIN

Hasta karşılama birimi, kayıt alınan servisler, katlardaki bölüm ve servisler, laboratuar bölümü, yataklı servisler ve burada zaman zaman karşılaşılan durumlar ile hasta şikayet kutusuna bırakılan öneri, talep ve diğer durumların dikkate alınıp değerlendirildiğini de hatırlatan Başhekim Yardımcısı Topbaş, "Biz bütün bunları değerlendiriyoruz. Şikayet, talep ve önerileri mutlaka dikkate alıyoruz. Bunun bilincinde olarak hareket edin ve bize yakışan bir davranış biçimi sergileyin. Sağlık hizmetini bir özel hastanede sıradanlaştırmayalım. Farkımızı ortaya koyalım. Hepimizin bunlara dikkat edeceğine inanıyorum. Güzel bir çalışma ortamında hastalarımıza da bunun ayrıcalığını yaşatalım" diye konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli