Anahtar Kelimeler: Yaşlıların önemini anlattı

Yaşlıların önemini anlattı

Yaşlıların önemini anlattı

Yaşlıların önemini anlattı

 

?Mutlu bir hayat sürmeliler?

 

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, yaşlılara gösterilecek sevgi ve saygı sayesinde geleceğe güvenle bakıp, mutlu bir hayat sürdüreceklerini söyledi. Yaşlılara sağlık alanında önemli çalışmalar yapıldığını belirten Güngüneş, yaşı ilerleyen kişilerin sağlık problemlerinin el birliğiyle aşıldığını kaydetti.

 

 

  

ETKİNLİKLERLE KUTLANMAKTA

Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri ,Hüseyin Kahya Parkı´nda bulunan yaşlıları ziyaret ederek karanfil dağıttı. Yaşlıların günlerini kutlayan ve sağlıklı bir hayat dileyen Güngüneş, gençlere ışık tutan yaşlıların her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek, ?Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus (65 yaş ve üzeri) giderek artmaktadır.  Sağlıklı ve aktif yaşlanan bir toplum oluşturmak, 65 ve üzeri yaş grubuna yönelik sağlık hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ´1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´ çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır" dedi.

 

GÜVENLE BAKMALARI SAĞLANACAK

Yaşlılığın dünya genelinde önemli bir süreç olduğunu kaydeden Güngüneş, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekti.  Sağlıklı yaşlanma için kuşaklar arası dayanışmanin önemini vurgulayan Güngüneş, "Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır" dedi. Yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklar olduğunu hatırlattı.

 

ŞÜKRAN DUYGULARINI İLETTİ

Güngüneş, "Sosyal hayattan uzak, tüm yaşam bağları biyolojik fonksiyonlarıyla sınırlı olan yaşlılarımızı toplumsal hayata kazandırmanın, onların bilgi ve birikimlerinden faydalanmanın ve kaliteli bir yaşlılık dönemi geçirmelerini sağlamak hepimizin en kutsal görevidir. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Hüseyin Kahya Parkı´nda Yaşlılarımız ziyaret edilerek karanfil ve çeşitli promosyon dağıtılmıştır. Tüm büyüklerimizin ?1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´nü kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla, sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz."



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli