Anahtar Kelimeler: Yeni çelikhane sayıyor

Yeni çelikhane gün sayıyor

Yeni çelikhane gün sayıyor

Yeni çelikhane gün sayıyor

Yakında faaliyete başlayacak

Makina Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) Kırıkkale Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında son dönemdeki en büyük yatırımlarından biri olan ve sıcak testleri gerçekleştirilen yeni çelikhane de yakın zamanda faaliyete başlayacak.

VERİMLİLİK VE KARI ARTTI
Türkiye´nin 2023 savunma sanayi hedeflerine ulaşması için Fabrikalarının büyük bölümü Kırıkkale´de bulunan MKE Kurumu Ar-Ge, Ür-Ge bakım onarım ve yeni yatırımlar yapıyor. 2017 yılında MKEK´in bünyesinde Ankara, Elmadağ, Kırıkkale ve Çankırı kentlerine dağılmış 10 adet fabrika ve 2 adet işletme müdürlüğünde; mühimmat, silah, roket ve patlayıcı maddeler/kimyasallar olmak üzere dört ana gruptan oluşan, 250 ?adet mamul üretiliyor. MKE Kurumu savunma sanayisinde yerli üretimini geliştirmek için yaptığı Ar-Ge çalışmalarının meyvesini almaya başlamıştır. Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), 2017 yılındaki önceki yıla göre Verimliğini ve karını arttırdı. MKE Kurumunda yatırımlar ve yenileme çalışmaları artırdı. Bu artış ülkemizin dost ve müttefik ülkelerin silah ve savunma ihtiyaçlarını karşılaması açısından oldukça önem taşıyor.

120 BİN TON ÇELİK ÜRETİLECEK
Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan silah ve ağır silah sistemlerinin üretimi için stratejik öneme sahip ve tedariğinde sıkıntılar yaşanan vasıflı çeliğin üretimini gerçekleştirebilecek yeni çelikhane projesi yılın ilk aylarında tamamlanacak. MKEK Kırıkkale Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında, yılda 120 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak tesis için bu yıl 57 milyon 860 liralık bütçe ayrılacak. MKEK, söz konusu yatırımlarla teknolojisini yenilemeyi, kapasitesini artırmayı ve rekabet gücünü yükseltmeyi hedefliyor. Kurum bu çalışmaların da katkısıyla 2020´de 3 kat artışla 1 milyar dolar ciroya, cironun yüzde 25´ine karşılık gelen 250 milyon dolar ihracata ulaşmayı amaçlıyor. MKEK, yan sanayiye de 400 milyon dolarlık iş hacmi sunmayı öngörüyor. Kurumun 2016´da yaklaşık 120 milyon dolar ihracatı, bunun 3 katına karşılık gelen 360 milyon dolar civarında da cirosu bulunuyordu.

VASIFLI ÇELİĞİN ÜRETİMİ
MKE, yeni çelikhane ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan silah ve ağır silah sistemlerinin üretimleri için stratejik öneme sahip ve tedariğinde sıkıntılar yaşanan vasıflı çeliğin üretimini gerçekleştirebilecek. Çelikhane ile MKE, namlu çeliği, vasıflı çelik, takım çeliği ve paslanmaz çelik üretebilme yeteneğine sahip olacak. Kurumun tüm silah malzemeleri bu çelikhanede üretilecek. Çelikhaneyle kurulacak toz toplama ve filtreleme tesisiyle tamamen doğa dostu bir tesis oluşturulacak. Ayrıca halen Türkiye´de serbest dövme (açık kalıpta) üretimi bakımından en büyük üretici konumunda olan MKE, dövme tesislerinde piyasanın ihtiyacı olan dövülmüş çelikleri üreterek ülkenin ihtiyacının önemli bir kısmı sağlayacak. Bu sayede Türk sanayisine ve ekonomisine katkıda bulunulacak.

GELECEK İÇİN UMUT VERİYOR
MKE Kurumu 2017 yılında yaptığı yatırımlarla birlikte Türkiye´nin en seçkin üniversiteleriyle işbirliği yaparak, MKEK, geçen yıl gerçekleştirdiği ihracatla önemli derecede artış meydana getirdi. Dünyanın çeşitli ülkelerine Silah, ve mühimmat satan kurum, halen Milli Tank Altay, Modern Milli Piyade Tüfeği, Modern Makineli Tüfek, Keskin Nişancı Tüfeği, Havadan Taşınabilir Obüs, Nüfuz Edici Bomba projelerinin de aralarında bulunduğu toplam 127 Ür-Ge ARGE projesi ile ilgili faaliyetlerini sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket ve patlayıcı madde ihtiyacını karşılamak üzere çalışan kurum, yaptığı çalışmalarla savunma alanında Türkiye´nin geleceği için umut veriyor. Savunma alanında büyük ölçüde dışarı bağımlı olan Türkiye´yi bu bağımlılıktan büyük ölçüde kurtaran MKEK´nin, Milli Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatından aldığı siparişlerinde de artış gösterdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false