Yeni eğitim ve öğretim dönemine duygusal tören

Yeni eğitim ve öğretim  dönemine duygusal tören

Yeni eğitim ve öğretim dönemine duygusal tören

Okula şehidin ismi verildi

Kırıkkale´de 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi Kırıkkale Şehit Alparslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde düzenlenen törenle başladı.

DUYGUSAL BİR TÖREN

Düzenlenen törene şehidin babası Hasan Yazıcı ve ailesi de katılırken, törende duygusal anlar yaşandı. Şehidin babasına öğrenciler çiçek verdi. Okula Şehit Özel Harekat Polisi Alparslan Yazıcı´nın isminin verildiği öğrenildi. Törene Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Milli Eğitim İl Müdürü İsmail Çetin ve diğer ilgililer ile Şehit Polis Memuru Alparslan Yazıcı´nın babası Hasan Yazıcı ve ailesi katıldı.

KİTAPLAR DAĞITILDI

İlk ders olarak demokrasinin ve 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı öğrencilere, darbe girişimi konusunda da bilgiler verildi.  Törende Şehit Polis Memurunun babası, eşi, annesi ve çocukları duygusal anlar yaşadı. Okul bahçesinde düzenlenen törenin ardından sınıflarda da tören yapıldı. Vali ve protokol üyeleri sınıflarda öğrencilerle görüştüler ve resim çekindiler. Vali ve protokol üyeleri öğrencilere ders kitaplarını dağıttılar. Törende öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi de icra edildi. 

BİR DESTAN YAZILDI

Vali Haktankaçmaz, yeni eğitim ve öğretim yılının açılış töreninde 15 Temmuz darbe girişimine dainen açıklamalarda bulundu ve  ?Ülkemizin ne kadar kötü bir sınavla, hain bir girişimle karşı karşıya bırakıldığını muhakkak büyüdüğünüzde anlayacaksınız. Geleceğimizin teminatı olarak sizlerden bu ülkeye, bu millete sahip çıkmanızı bekliyoruz. Ders çalışmak önemli bir şey ama en önemli ödev bizleri yetiştiren bu topraklara ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaktır. Ne olursa olsun, asla ve asla düşüncenizi, iradenizi kimseye kiralamayın, kimsenin emrine de vermeyin. Kendi akıllarını başkalarının himayesinde kullanarak, kendi ülkesine hıyanet edenlerin sonunu hepimiz görmüş olduk. Ülkemiz o gece örneğine az rastlanır ama bu milletin tarihinde var olan bir destanı yazarak, bu darbe kalkışmasını sonlandırmıştır? dedi.

KURDELAYI BİRLİKTE KESTİLER

Okulun isminin değiştirilmesi ve Şehit Polis Memuru Alparslan Yazıcı´nın isminin verilmesi dolayısıyla kurdela kesme töreni de yapıldı. Kurdelayı Vali ve protokol üyelerinin yanı sıra şehidin eşi Ayşegül, babası Hasan, annesi Sevim ve çocukları da yaptı. Şehidin eşi, babası ve annesinin zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.  Kırıkkale Milli Eğitim İl Müdürü İsmail Çetin, il genelindeki eğitim durumu konusunda bilgi verdi ve il genelinde 241 okulun ve 2 bin 792 dersliğin bulunduğunu ifade eti. Kırıkkale´de toplam 50 bin 52 öğrenci, 3 bin 528 kadrolu, 150 de ücretli öğretmen görev yaptığı bildirildi. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false