Anahtar Kelimeler: Yeni parti kesin tamam

Yeni parti işi kesin tamam!

Yeni parti işi kesin tamam!

Yeni parti işi kesin tamam!

Atalay bu işin neresinde?

 

Kırıkkale ayağında kimler var?

 

İki parti mi geliyor?

AK Parti dahil siyasette herkes yeni partiyi konuşuyor. Ali Babacan yeni partiyi kuruyor mu?. Ahmet Davutoğlu ne yapacak? Beşir Atalay bu işin neresinde? Kırıkkale ayağında kimler var?

İşte tüm bu soruların yanıtlarını AK Parti´ye çok yakın özel bir isim açıkladı. Kimliğinin gizli kalmasını isteyen ve şu anda Ankara´da gelişmeleri yakından takip eden AK Partili bu isim bir çok detay verdi.

YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

Siyaset yeni bir partiye hazırlanıyor. Türkiye´de herkes yeni parti ile ilgili gelişmeleri takip ediyor. AK Parti dahil siyasette herkes yeni partiyi konuşuyor. Ali Babacan yeni partiyi kuruyor mu?. Ahmet Davutoğlu ne yapacak? Beşir Atalay bu işin neresinde? Kırıkkale ayağında kimler var? İşte tüm bu soruların yanıtlarını AK Parti´ye çok yakın özel bir isim açıkladı. Kimliğinin gizli kalmasını isteyen ve şu anda Ankara´da gelişmeleri yakından takip eden AK Partili bu isim bir çok detay verdi.

TÜRKİYE ZOR DURUMDA

AK Parti´de bazı görevlerde zirveye kadar çıkmış olan isim yeni partinin sonbaharda kurulacağını ve Ali Babacan´ın bu konudaki çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Partinin isminin henüz belirlenmediği, amblem çalışmasının da henüz yapılmadığı ifade edildi. İşte o özel bilgilerden bazı bölümler: ?Türkiye ve özellikle AK Parti ile siyaset dünyası yeni bir partiye hazırlanıyor. Yeni partiyi Ali Babacan kuruyor. Parti kurup kurmama konusunda çok beklediler. Aslında parti kurmak akıllarında yoktu. Ama dış politika, iç siyaset ve politika, ekonomik gelişmelerdeki olumsuzluklar, ferasetsiz ve liyakatsiz, aynı zamanda da risk alamayan veya almaya korkan yöneticiler Türkiye´yi olumsuz bir noktaya sürüklediği için parti kurma kararı verildi.

ÖNEMLİ İSİMLER YER ALACAK

Türkiye gerçekten pek çok açıdan iyi bir noktaya gitmiyor. Risk alamayan yöneticiler nedeniyle nereye gittiğimiz bile belli değil. Her şey ayan beyan ortada. Bu yüzden birilerinin risk alması gerektiğini düşünen Ali Babacan ve ekibi ekonomiden siyasete, sanat camiasından başka sektörlere bir çok kişi ile görüşme yaptı ve böyle bir oluşumun içine girdi. Yani aslında Türkiye için risk alıyorlar. Kimler olacak derseniz işin içinde, dediğimiz gibi iş dünyasından, siyaset camiasından, sanat dünyasından flaş isimler olacak.

BABACAN GERİ ADIM ATMADI

Öncelikle iyi bir vitrin oluşturulacak, partinin amblemi ve ismi belirlenecek. Ardından kamuoyuna açıklama yapılacak. TBMM´de gurup oluşturulacak. Bu ayrı bir başlık aslında. AK Parti içinden en az 40 vekil geçebilir. Diğer partilerden de geçişlerle ortalama 70 kişilik bir gurup oluşturulabilir. Şu anda görüşmeler yapılıyor. Bunu AK Parti yönetimi de biliyor. Zaten bunun için Ali Babacan ile üst düzey bir görüşme yapıldı ve engel olunmaya çalışıldı. Ama Ali Babacan bu konuda geri adım atmadı ve kararlı olduğunu bildirdi. Duruma başka şekilde müdahale etmek istediler, yani bir operasyonla ancak bu ters teper endişesiyle vazgeçildi. Şimdi belki başka bir yöntem hazırlığı olabilir.

ATALAY FAKTÖRÜ

Aslında yeni partideki amaç Türkiye´yi içine düştüğü siyasi, ekonomik ve sosyal yönden kurtarmak. AK Parti´ye zarar vermek değil amaç. Fakat AK Parti içinden çıkıyormuş gibi görünen bu parti AK Parti´ye zarar verir mi vermez mi tartışılır. Bu işin içinde Kırıkkale´den de isimler olacak. Beşir Atalay´ı Ali Babacan´ın yanında sürekli görüyoruz. Bu konuda dominant bir isim gibi görünüyor. Bu yeni partiye iyi mi kötü mü tartışılır. Çünkü Atalay bir çok konuda çok tartışmalı ve gizleri içinde barındıran bir isim. Bize gelen bilgilere göre İç Anadolu sorumluluğu ona verilecekmiş. İç Anadolu´yu o organize edecekmiş. Bana göre yeni partiye zarar verir bu isim. Abdullah Gül´ün de işin içinde olduğu söyleniyor ancak net bir şey yok. Türkiye için destekliyor olabilir. Daha ötesini bilinmiyor.

DAVUTOĞLU GELİŞMESİ

Ahmet Davutoğlu da bir girişim içinde ancak onun parti kurup kurmayacağı bilinmiyor aslında. O sadece söylemde bulunuyor. Bunu ne kadar ileri götürebilir zaman gösterecek. Muhtemelen Ali Babacan ve ekibine katılabilir ancak Başbakanlık gibi zirve bir görev yaptığı için Ali Babacan ile parti içinde rekabet yaşayabilir. Bu nedenle şimdilik ayrı yürüyorlar. Ama ileride Ahmet Davutoğlu bu işe dahil olabilir fakat nasıl bir konum ve görevle dahil olur bilemiyoruz. Önemli olan parti içindeki konumu olacaktır.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli