Yeni Kırıkkale'ye hazır olun”

 Yeni Kırıkkale

Yeni Kırıkkale'ye hazır olun”

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, göreve geldiği bir yıllık yapmış oldukları çalışmaları özetleyen basın toplantısı düzenledi.

Yeni bir Kırıkkale” dedi

Toplantıda yeni hedeflerini, projelerini açıklayan Başkan Saygılı, bir sonraki dönem için hazır olduklarını ve değişimlerle birlikte halkın yeni Kırıkkale`ye hazır olmalarını istedi. Seçilmesinin ardından yeni birim müdürleri ile şehrin ana sorunlarını tespit ettiklerini ve dört koldan çalışmaya başladıklarını vurgulayan Başkan Saygılı, hizmetin yapılmasını sağlayan personelin maaşlarının zamanında ve eksiksiz ödendiğini, geçmişe dair borçların ise taksitlenerek ödemelerin gerçekleştiğini belirtti. Belediyeyi 324 milyon TL borç ile devraldıklarını vurgulayarak konuşmaya başlayan Saygılı, yeni ödeme planları ve ekonomik bir tablo çerçevesinde bir yıl içerisinde 278 Milyon TL`ye indirdiklerini, toplam bin 323 personel ile Kırıkkale halkına gece gündüz demeden, canla başla hizmetlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Sohbet havasında geçti

Kırıkkale Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Mehmet Saygılı ile birlikte, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Yaklaşık 1 saat süren ve slayt eşliğinde projelerin değerlendirildiği toplantı sonrasında basın mensupları Başkan Saygılı`ya çeşitli sorular yönelttiler. Ardından ise katılımcılar ile birlikte ikram salonuna geçen Saygılı burada da çeşitli sohbette bulundu. Program sonunda ise tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Çalışanlar mağdur edilmedi

Göreve geldiği günden bu yana bir yıllık bir zaman geçtiğini, bu zaman dahilinde, mevcut olan durumu değerlendirerek, halka söz verdiği gibi gece gündüz demeden, personel ile aile gibi çalıştıklarını söyleyerek konuşmaya başlayan Başkan Mehmet Saygılı Belediyemizi kurumsal anlamda geliştirmek ve personelimiz ile birlikte daha verimli bir çalışma ortamını oluşturmak temel amacımız olmuştur. Yine söz verdiğimiz gibi ilk önceliğimiz olan personel maaşlarımızı artık gününde ve zamanında ödüyoruz. Çalışanlarımızı mağdur etmeden, önce haklarını teslim ederek, daha kaliteli hizmeti ortaya koymak yegane amacımız oldu. Belediyeyi 324 milyon borç ile devraldık. Bu borcu yeni ödeme planları ve ekonomik bir tablo çerçevesinde bir yıl içerisinde 278 milyona indirdik” dedi.

Personel durumu nasıl?

Saygılı toplantıda şunları açıkladı: Belediyemizde taşeron firmaya ait, temizlik işlerinde görevli 190 personel, fen işlerinde görevli 156 personel, ilaçlamada görevli 8 personel, veteriner işleri müdürlüğünde görevli 9 personel parkomat işinde görevli 35 personel, güvenlik işinde görevli 25 personel çalışmaktadır. Aynı zamanda İş-Kur vasıtasıyla görevli personelimiz ise park bahçeler, mezarlık ve fen işlerinde olmak üzere toplamda 200 kişidir.  Öte yandan 425 kadrolu Memur, 249 kadrolu işçi, 10 engelli kadrolu memur, 11 engelli kadrolu işçi, 5 hükümlü işçi ile toplamda bin 323 personelimiz ile vatandaşlarımıza hizmetimizi sürdürüyoruz.

Yeni müdürlükler oluşturuldu

Gerek seçim sürecinde, gerekse göreve geldiğimiz süreç içerisinde partili partisiz ayırt etmeden,bölge ayrımı yapmadan, hep beraber, kardeşçe, Kırıkkalelilik ruhunu yaşatarak, huzuru paylaşabilmek hedefimiz oldu. Hep birlikte  her zaman söylediğimiz gibi Doğduğumuz,doyduğumuz Kırıkkale`mizde biriz beraberiz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmek üzere, gelişen şehrimiz ve artan nüfusumuz dikkate alınarak, problemleri daha hızlı çözüme kavuşturmak adına yeni birim müdürlükleri ihdas ettik. Bunlar; Plan ve Proje Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mezarlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü.

Halk Günü çalışması

Kırıkkale tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Halk günü etkinliğini başlattık. Bu etkinliğimizde vatandaşlarımız ile aramızda hiçbir aracı olmadan direkt olarak bire bir görüşüyoruz. İstek, talep ve sıkıntılarını alıyoruz. Sorunlara çözüm manasında anında cevap verilerek, istek ve talepler giderilmiş oluyor. Haftanın her Perşembe günü 10.00 ile 12.00 saatleri arasında meclis salonumuzda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Nisan ayı sonuna kadar 49 Halk Günü etkinliği gerçekleştirildi. Ve bu süreç içerisinde 2 bin 786 talep ve şikayet alınarak % 75 oranında da çözüme kavuşturuldu. Öte yandan AK masa (AKOS) ta 12 bin 112 istek ve şikayetin, 9 bin 796'sı sonuçlandı. 2 bin 316'sının süreci devam ediyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler gününün 100'ncü yıl dönümü nedeniyle ‘Fener Alayı' yürüyüşünü gerçekleştirdik. Cumhuriyet Meydanından başlayarak sırasıyla Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesinden vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. İnşallah bu yürüyüşümüzü geleneksel hale getireceğiz.

Ekmek yardımları

Cumhuriyet meydanında yaptığımız düzenlemeler ile Ramazan ayına yakışır, Ramazan Sokağı ve Ramazan meydanı çalışması yaptık. İçerisinde konserlerin, çocuk oyunlarının ve sergilerin bulunduğu yüzlerce etkinliğin gerçekleştirildiği Ramazan Sokağımızda, vatandaşlarımızın Ramazan akşamını daha renkli hale getirdik. Ramazan ayının son günlerinde vatandaşımız ile birlik ve beraberliğin sağlanması adına, yaklaşık 4 bin vatandaşımızın katılımıyla Nur Camii bahçesinde iftar programı gerçekleştirdik. Geleneksel hale getirdiğimiz bu programımızı inşallah bu yılda gerçekleştireceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şehrimiz hayırseverlerinden toplamış olduğumuz yardımları Sosyal Konseyimiz vasıtasıyla dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Halen yardım çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik evlere yemek dağıtımı da gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz 1.133.215 adet ekmek üretimi gerçekleştirilerek, 430.000,00 TL değerinde muhtaç aileler ekmek yardımı yapılmıştır.

 

Üreten Kadınlar Pazarı

Öte yandan yardıma muhtaç ailelerimize özel olarak Sosyal Konseyimizin hizmet binasında sosyal market adı altında bir alışveriş alanı oluşturduk. Burada ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza puan sistemi ile erzak dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız burada ihtiyaçları doğrultusunda eksiklerini gideriyor. Bu sayede yaşanan israfında önüne geçmiş olduk. Şehrimizde cenazesi olan vatandaşlarımıza yönelik taziye çadırları hazırladık. Bu kapsamda 6 adet çadır alımı gerçekleştirdik. Vefat eden aile yakınlarını arayıp, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığı sorularak, imkanlar doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu çadırlarımız vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda 3 gün boyunca kalabiliyor. Kırıkkale'mizde el emeği göz nuru ürünlerini bir türlü sergileme imkanı bulamayan bayanlarımıza yönelik ‘Üreten Kadınlar Pazarı' adı altında şimdiki kapalı Cumartesi pazarımızda iki haftada bir olmak üzere Salı pazarını kuruyoruz. Bu faaliyetimiz ile birlikte üreten bayanlarımız emek harcadığı ürünlerini hem sergiliyor, hem de ev ekonomilerine katkı da bulunuyorlar.

Doğal afet açıklaması

Vatandaşlarımızın Belediye hizmetleri ile ilgili bazı birimlerimizde mesai saatlerinde düzenlemeler yaparak hizmet sürelerini uzattık. Bu sayede vatandaşlarımıza mesai sonrası su borcu, ÇTV ve Emlak borçlarını gecikmeye düşmeden ödemelerini yapabilmeleri için uygulamamızı faaliyete geçirdik. İlimizde meydana gelen doğal olaylarda zararı en aza indirebilmek için Kriz yönetimi ihdas ettik. Haziran ayında son yılların en şiddetli yağışları gerçekleşti. Sel suları bir çok semtimizde hayatı olumsuz etkiledi. Bu konuda İtfaiye Müdürlüğünde kriz masasını kurduk. Tüm ekiplerimiz program dahilinde en ücra köşelere kadar ulaşmaya çalıştılar. Vatandaşımızın zararını en aza indirmek için koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Beşir Atalay'ın da destekleri ile AFAD aracılığıyla Belediyemizin ve vatandaşlarımızın zararının bir kısmının tazmini sağlandı. Belediyemizin bütün unsurları sel felaketinde vatandaşımızın yanında oldu. Ağır sonuçlar doğurması beklenen bir felaket, en az zararla atlatılmış oldu.

Yeni yaya geçitleri

İlimizde kış münasebetiyle oluşan kar temizleme çalışmaları hızlı bir şekilde yapıldı. Bu kapsamda yaklaşık 100 ton ham tuz, 20 ton kar eritici solüsyon kullanılmış ve yollarımız kullanıma açılmıştır. Ulaşım Hizmetleri bünyesinde toplam 28 adet araç kiralaması gerçekleştirdik. Bu araçlara ilişkin aylık maliyet 33.107.047+KDV'dir. İhale Ankara Kaya Turizm firmasında kalmıştır ve bu şirketle çalışılmaktadır. Şehrimizde otogar tarafına geçişi, taşıt trafiğinin yoğunluğunu rahatlamak için kavşak öncesi U dönüşü orta refüj düzenlemesi yapılarak trafiğin rahatlatılması amaçlandı. Şehrimizde ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına neden olan bazı bölgelerde çalışma gerçekleştirdik. Samsun Bulvarı üzeri orta refüjlerde kontrolsüz yaya geçişlerinde sık sık istenmeyen olaylar meydana gelmekteydi. Orta refüj boyunca kafes tel korumasıyla bölünme sağlandı. Hilal Hastanesi yaya geçişlerinde hız kesici bariyerlerle ve trafik sinyalizasyon sistemleri kurularak yaya geçişleri daha güvenli hale getirilerek  kazaların önlenmesi yönünde çalışmalar yapıldı. Yine Samsun yolu üzerinde Sanayi bölgesine dönüşlerde sık sık trafik kazaları meydana geliyordu. Bu konuda da bir çalışma yaparak, cep'li dönüş yolu yaptık.

Mücavir alan açıklaması

Şehrimizde ‘Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat' sloganı ile sokak hayvanlarına yönelik günlük olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda 2014 yılı Mart ayı ile 2015 yılı Mart ayı sonuna kadar 964 kısırlaştırma işlemi gerçekleştirdik. Toplam 1230 sokak hayvanına aşılama ve tedavi konusunda müdahale de bulunduk. Bir yıl içerisinde sahiplendirme sayımız ise 225 adet. Öte yandan, vatandaşlarımızın istek ve şikayetleri doğrultusunda, sokak hayvanlarının toplaması ve bakımı sağlandı. Soğuk kış günlerinde ise, kurum ve kuruluşlardan toplanan atık yemekler, sokak hayvanlarımızın bulunduğu bölgelere bırakıldı. Hayvan barınağımızda ise 350 adet köpek sürekli olarak barındırılıyor. İlk mücavir alan sınırımız 02.09.1982 tarih ve 17800 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni belediye sınırının belirlenmesi ve kentin gelişme sürecine bağlı olarak, 02.03.2015 tarih ve 2015/36 sayılı Belediye Meclisi kararıyla, kuzeyde Ulaş ve Karacalı, güneyde de Ahılı ve Hasandede'nin belirli kısımlarını kapsayacak şekilde, toplamda 9810 hektarlık bir alan yeni mücavir alanımız olarak belirlenmiştir.

Arıtma Tesisi açıklaması

Arpalık Çukuru Mevkiinde planlanan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin halihazır paftaları, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının revizyon imar planları ve imar uygulamaları yapılmıştır. 1993 yılından bu yana sorun olan DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) kesintileri nedeniyle vatandaş arazilerinde bulunan Belediye hisselerinin üzerindeki hacizleri kaldırarak tapu vermeye başladık. Bu sorun ile alakalı vatandaşlarımızın yüzde 90'ınına ulaşmış bulunuyoruz. Hissesi bulunan yaklaşık 5 bin vatandaşımızdan imza aldık. Tapu sorunu olan binlerce vatandaşımıza tapularını teslim ettik. Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisimiz deneme aşamasında. Bu kapsamda 6 aylık deneme süreci sonunda, bu tesisi yapan firma tarafından 2 yıl boyunca işletilecek. Daha sonra belediyemiz tesisi devralarak kendi bünyesinde işletecek. Yaya geçişlerinin daha düzenli, tertipli olması maksadıyla, kazanç düşünülmeden esnaflarımıza sınırlar belirledik. Bu sınırlar ile yaya vatandaşlarımızın seyri daha da rahatlatılmış oldu.

Park çalışmaları

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde çalıştırdığı bayan personelleri ile birlikte, ilimiz içerisindeki parklara, orta refüjlere, dönel kavşaklara ve caddelere dikilmesi için çiçek üretimini gerçekleştiriyor. Seramızda 150.000 adet sarı kadife, kırmızı kadife, beyaz petunya, kırmızı petunya, pembe petunya, mavi petunya, somon petunya gibi rengarenk mevsimlik çiçek yetiştirme işlemi devam ediyor. Yaz ayının yaklaşması ile birlikte şehrimiz genelinde mevsimlik çiçek dikim çalışmalarına başladık. Bu kapsamda şehrimizin görüntüsü açısından büyük önem arz eden çiçeklerimiz ile birlikte kavşaklarımız artık daha renkli hale geldi. Şehrimizin nefes alan bölgelerini arttırmak, park ve bahçelerimizi geliştirmek, vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni ve daha yaşanabilir bir kent oluşturma adına yeşile verdiğimiz önemi arttırdık. Bu kapsamda şehrimiz genelinde 200 bin adet çiçek dikimi ile 5 bin adet ağaç ve çalı dikimi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini değerlendirerek, 3 adet yeni park yapım işini tamamladık. Ayrıca engelli çocuklarımıza yönelik 2 adet engelli parkını Atatürk parkı içerisinde hizmete sunduk. İnşallah daha yeşil bir Kırıkkale için çalışmalarımız son hız devam edecek.  Öte yandan 2015 yılı içerisinde plan dahilinde 7 adet park revize çalışması, 3 adet yeni park yapımı, aynı zamanda ağaç dikim sayısını 2015 yılı sonu itibariyle 25 bin sayısına ulaştıracağız.

Eski binalar yıkılacak

Yol süpürme makineleri ile günlük ortalama 140 km yol program dahilinde süpürülüyor. Bünyemizde bulunan 18 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu ile yaklaşık 8000 noktadan çöp toplanıyor. Şehrimizin çeşitli semtlerinde kurulan semt pazarları, oluşturmuş olduğumuz Pazar ekibi tarafından, pazarın kalkması ile birlikte temizliği yapılarak arazözle yıkanıp, süpürge aracı ile süpürülmektedir. Temizlik İşleri Müdürlümüze, belediyemizin 280 15 50 şikayet hattına ve yazı işleri dilekçe yoluyla gelen, bütün sözlü ve yazılı şikayetler anında değerlendirilmektedir. Çevreye zarar veren metruk 39 adet bina tespit edilmiştir. Bunların 29 adetinin yıkımı gerçekleştirildi. Diğer metruk binaların yıkımı da belirlenen süre içerisinde yıkımı gerçekleştirilecek.

 

Yeni araçlar alımı

Şehrimizde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek ve hizmetlerimizi eksiksiz yerine getirebilmek adına araç ve ekipman ihalesine çıkılmıştır. Bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde çalıştırılmak üzere, 1 adet 30 tonluk ekskavatör ve ataşmanları, 1 adet loder yükleyici, 1 adet sathi kaplama kombine aracı, 1 adet asfalt roley tankı, 1 adet lovbed yer dorsesi (taşıyıcı), 1 adet 15 tonluk kamyon, 3 adet soğutmalı cenaze aracı ihalesi yapılmıştır. Ayrıca belediyemize hibe olarak, 3 adet 4x2 kamyon, 1 adet tır, 1 adet 6x4 kamyon alımı gerçekleştirildi. Araçlarımızdan hibe olanlar hazır bulunurken, ihalesi yapılan diğer araçlarımız ise en kısa zamanda Belediyemiz garajından hizmete hazır olacaktır. Mahallelerde asfalt, kaldırım ve kilit parke çalışmalarını hızlandırdık. Çevre mahallelerden başlayarak öncelikle vatandaşlarımızın mağdur olduğu ve sıkıntı yaşadığı semtler, caddeler ve sokakların tespiti yapıldı. Eylem planı hazırlayarak ve bu plan doğrultusunda çalışmalar başlatarak günlük takibini yaptık. Çalışmalar esnasında vatandaşımızın önerisini de dikkate aldık.

Fen İşleri açıklaması

Göreve geldiğimiz tarihten itibaren bütün mahallelere yayılarak devam eden çalışmalarımızda; 90 km satıh kaplama, 5 km bulvar düzenlemesi, 50 bin m2 parkeli yol ve kaldırım, 2 km kanal hattı ve sellik, İl genelinde sellik ıslahı ve ızgara çalışması, Samsun Bulvarı orta refüj düzenlemesi ve çit tel çekimi, 10 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılmıştır. Yaklaşık 4000 metrekare kilit parke arızası giderilmiştir. Muhtelif caddelerde, sokaklarda yapılacak olan asfalt çalışması için mekanik malzeme serilerek replajı yapılmıştır. Daha önce iki şerit halinde olan, yaya giriş ve çıkışlarının oldukça sıkıntılı olduğu Nur geçidimizde yeni bir düzenleme yaparak, şeridi tek olarak yeniden dizayn ettik. Yaya geçişlerini tel çekimi ile daha güvenli hale getirdik. Bu yolumuza andezit, el kesme küp taş ile Arnavut kaldırımı döşemesi yapılarak, 1000 metrekare yaya yolları, özürlü yolları yeniden düzenlendi. Geçidimizde ayrıca çevre düzenlemesi çalışması ile yeni yeşil alan oluşturma çalışmalarını da tamamlayarak, trafiğe açtık.

Yol çalışmaları

2015 yılı içerisinde yol problemi olan, mahalle ve sokaklarımızda çalışma yapacağız. Bu kapsamda Çalılıöz Mahallesine 18 kilometre sathi kaplama yapılırken, 60 000 metrekare de kilit parke çalışması gerçekleştireceğiz. Bağlarbaşı Mahallesine 21 kilometre sathi kaplama yapılacak. Gündoğdu Mahallesine, 37 kilometre sathi kaplama çalışması yapılacak buna ek olarak 44 000 metrekare de kilit parke çalışması gerçekleştireceğiz. Karşıyaka Mahallesine 35 kilometre sathi kaplama çalışması gerçekleşecek, bunun yanında 54 000 metrekare de kilit parke çalışmasını gerçekleştireceğiz. Osmangazi Mahallesine 36 kilometre sathi kaplama çalışması yapılacak. Sanayi Mahallesine 51 kilometre sathi kaplama çalışması yapılırken, 70 000 metrekare de kilit parke çalışmasını gerçekleştireceğiz. Ayrıca Selimözer Mahallesine 9 kilometre sathi kaplama çalışması yapacağız. Yenimahelle'ye 52 kilometre asfalt çalışmasının yanı sıra 74 000 metrekare kilit parke çalışması gerçekleştireceğiz. Yuva Mahallesine 48 kilometre sathi kaplama çalışmasının yanı sıra 95 000 metrekare de kilit parke çalışması gerçekleşecek. Kurtuluş Mahallesine ise 25 000 metrekare kilit parke, Yaylacık Mahallesine ise 80 bin metrekare kilit parke çalışmasını gerçekleştireceğiz. Toplamda 220.000 metrekare kilit parke çalışması, 350 kilometre de sathi kaplama yani asfalt çalışmasını gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca yama çalışmasında ise 20 bin ton asfaltı bozuk yollarımızın tamiratında kullanacağız.

Modern şehircilik

Şehrimiz Yenimahalle Devebağırtan mevkiinde başlatılan çalışmaların ikinci kısmına start verdik. TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde toplam 500 konutluk çalışmalara başladık. 2015 yılı içinde içerisinde cami ve okul olan yeni projemizin ihaleye çıkartılarak yapımına başlanması planlanmaktadır. Kentsel dönüşüm amaçlı olarak seçilen ve Revizyon İmar Planı yapılan bölge Yüksek İhtisas Hastanesi, Çevre Yolu ve Samsun Bulvarı arasında kalmaktadır. Bölge kentin kuzeybatısında kuzeye doğru yükselen bir eğimde, şehre hakim bir konumda bulunmaktadır. Bölgede asıl amaç nüfus artışı değil; yaşam kalitesinin artırılması, sağlıklı yapılaşma yani Kaliteli konut üretimidir. Mevcut imar planlarına göre en fazla 3 kat inşaat izni olması nedeniyle şu ana kadar arsa sahipleri tarafından değerlendirilememiş, özel yatırımcılar tarafından da karlı olmadığı için ilgi gösterilmemiştir. Yapılacak olan imar plan çalışmasıyla bölgede daha iyi yaşam standartlarında, altyapısı ve sosyal donatısı ile modern bir şehircilik örneği sunulmak istenmektedir.

Meydan otoparkı açıklaması

Araç sayısının artması yollarımızın yeteri kadar geniş olmaması şehrimizde çok az sayıda otopark bulunması yeni otopark arayışına sevketmektedir. Valilik binamızın, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün taşınacak olması sebebiyle şehrimizin tek meydanı olan Cumhuriyet meydanımızın genişlemesine vesile olacaktır. Bu bölgede bir yeraltı otoparkı yapma düşüncesi hasıl olmuş ve bu manada zemin etüdü yapılarak çalışmalara başlanmıştır. Oldukça maliyetli olan bu proje için Belediye olarak uğraşlarımıza devam etmekteyiz. Belediyemiz tarafından hazırlanan projenin Kültür Bakanlığı tarafından kabul edilmesiyle tadilatına başlanan Rahmi Pehlivanlı sanat sokağı yapım çalışmaları başlatılmıştır. Yaz aylarında hizmete açılması planlanmaktadır. Hüseyin Kahya parkında 100 m2 alanı olan konak mimarisinde bir yapı emeklilerimize hizmet amaçlı tasarlanmış, ihale aşamasında olup yaz aylarında hizmete açılması planlanmaktadır. Bina tasarımında Kırıkkale'nin tarihi mimarisini yansıtan Pehlivanlı Konağı prototipinin oluşturulması amaçlanmıştır.

Kaletepe açıklaması

Şehrimiz ardiyeciler sitesi yanında bulunan dolmuş bekleme noktasını mahallelere kaydırarak, Şehir içi trafiği rahatlatılması planlanıyor. Şehir içi ulaşımın düzenlenmesi amacıyla öngörülen ana ulaşım planı referans alınarak yapılan ulaşım planlama çalışmaları ile ortaya çıkan minibüs depolama alanlarının mahallelere dağıtılması projesiyle şehrimizde 12 noktada depolama alanları oluşturulmuştur. Bina tasarımında Kırıkkale'nin tarihi mimarisini yansıtan konak cephesinin oluşturulması amaçlanmıştır. Yapım ihalesi tamamlanmış olup, yaz aylarında uygulamaya geçmesi planlanmaktadır. Bu sayede şehir içi ulaşımda önemli düzenlemeler yapılacaktır. Şehrimiz içerisinden geçen Çoruh Özü deresi ıslah edilerek etrafında bisiklet yolları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve ardiyeciler sitesinin kalkması ile Kaletepe'yi içerisine alan park projesidir. DSİ, derenin etrafının korkuluklarla kapatılarak güvenlik önlemlerinin alınması ile ilgili ihaleyi yapmıştır. Belediyemiz tarafından Çevre Bakanlığına bisiklet yolu projesi teslim edilmiş olup, teknik incelemeyi geçmiş, ödenek tahsisi için üst makama iletilmiştir.

MKE lojmanları açıklaması

Şehir merkezimizde yer alan ardiyeciler sitesi hem şehircilik hem de ulaşım açısından oldukça olumsuz sonuçlar doğurmaktadır.  Şehrimizde uygun bir arazide içerisinde ardiyeciler sitesi, keresteciler, kavakçılar, kamyoncular, hafriyatçılar ve kargocuların olduğu bir site yapılması planlanmaktadır. Şehrimizin merkezinde bulunan Makine Kimya Kurumuna ait lojman ve arazilerin modern şehircilik anlayışı içerisinde Kırıkkale`mize yakışır bir şekilde düzenlenmesi ile alakalı Makine Kimya Kurumu ile görüşmelere başlanmış, ortak bir proje yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma çerçevesinde Makine Kimya Kurumunun Millet Caddesi üzerinde bulunan lojmanlarının olduğu yerde 564 adet konut ve sosyal tesisin bulunduğu alanda kurum ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte Sosyal Tesis yapımı karşılığında MKE arazilerinin Kırıkkale Belediyesine devredilmesi ile ilgili olarak Başbakanlık izni çıkmıştır. Amacımız Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan MKE arazileri üzerinde içerisinde sosyal yaşam merkezlerini, spor alanlarını, bisiklet ve yürüyüş yollarını barındıran büyük bir şehir parkı yapmaktır. Protokol hazırlıkları tamamlanmış olup, imzaya hazır durumdadır.

DDY geçitleri açıklaması

Şehrimizde uzun yıllar kanayan bir yara haline gelen Bahçelievler mahallesine geçişlerde yaşanan olumsuzlukların önüne, yaptığımız projeler ile geçmeyi hedefliyoruz. Ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı birçok kazaya sebep olan bu geçişimize uygun olarak yaya üst geçidi projesi hazırladık. Vatandaşlarımızın güvenliğini arttırmak, halk sağlığını öne alan bu projemiz onaydan geçmiş olup en kısa zamanda DDY işbirliği ile yapılacaktır. Ankara, Kırıkkale ve Kayseri karayollarını birbirine bağlayan kavşakta daha önceki dönemde başlatılan projenin takibini yaptık. 4 Eylül 2014 tarihinde ihalesi yapıldı. Müteahhit firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra yaklaşık 2 yıl içerisinde yapımının tamamlanması beklenmektedir. Şehrimizi ortadan ikiye bölen demir yolunun hemzemin geçitlerinin düzenlenmesi ile ilgili olarak Devlet Demir Yolları ile görüşülerek ortak projeler yapılmıştır. Kayaş-Kırıkkale arası konvansiyonel demir yolu projesine müdahil olunarak şehrimiz içerisinden geçen demiryolunun şehrin güneyine alınarak şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili olarak girişimlerimiz devam etmektedir. Bu süre zarfında hemzemin geçitler için 3 adet katlı kavşak projesi tasarımı ve uygulama projeleri tamamlanmış olup DDY tarafından onaylanmıştır. 2015 yılı içinde yapım ihalesinin tamamlanması planlanmaktadır.”



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false