Anahtar Kelimeler: Yenileme yapılacak

Yenileme yapılacak mı?

Yenileme yapılacak mı?

Yenileme yapılacak mı?

İddialar artıyor!

Partili Cumhurbaşkanlığının ardından Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Kırıkkale´de de AK Parti Teşkilatı ve Belediye´de yenileme olacağı konuşuluyor.

SONUÇ BAŞARISIZ BULUNDU!

Ankara kulislerinden Kırıkkale´ye sızan bilgilere göre Cumhurbaşkanı´nın Kırıkkale´de elde edilen referandum sonucundan hiç de memnun olmadığı ileri sürülüyor. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tek başına 106 bin oy alırken, referandumda ise MHP ile birlikte girdiği seçimden 103 bin oy alarak çıktı. MHP´nin referandum desteği ve AK Parti´nin kaybı tartışma konusu oldu. İki partinin birlikte girdiği referandumda AK Parti´nin son seçimdeki oyunu bile alamamış olmasının özellikle AK Parti Kırıkkale Teşkilatı ve Belediye Başkanı´nın başını yiyeceği söyleniyor.

İSTİFA EDECEKLER

Cumhurbaşkanı´nın rakamlarla sabit olan başarısız illerdeki Belediye Başkanları ve İl Başkanları ile teşkilatların istifasını isteyeceği öne sürülüyor. 21 Mayıs´ta yapılacak parti kongresinden sonra teşkilatlarda büyük bir yenilik olacağı belirtiliyor. AK Parti Kırıkkale İl Teşkilatı ve Belediye Başkanı´nın sağlık sebeplerini gerekçe göstererek istifa etmelerinin isteneceği, etmezlerse İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınacakları vurgulanıyor.

ÜÇ ÖNEMLİ İSİM VAR

İl başkanlığı için şehirde tanınmış üç isimden bahsediliyor. Biri avukat, biri mühendis ve bir diğeri de iş adamı olan bu üç isimle temasların uzun zamandır zaten yapıldığı da konuşuluyor. Bu üç isimden birinin il başkanı olması bekleniyor. Milletvekillerinin de durumdan haberdar olduğu öne sürülüyor. Belediye için ise meclisten tanınmış bir meclis üyesi mühendisin ismi başkanlık için geçiyor. Belediye Başkanı´nın istifa ettiğinde yerine meclisten AK Partili bir meclis üyesinin başkan olarak vekaleten seçileceği söyleniyor.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli