Anahtar Kelimeler: Yerel basın birleşti

Yerel basın birleşti

Yerel basın birleşti

Yerel basın birleşti

4 gazete yayın yapacak

Kırıkkale´de yerel gazetelerin güçlerini birleştirerek yoluna devam etmesi görüşmeleri sonuçlandı. Pazartesi gününden itibaren 13 gazete yerine 4 gazete yayın yapacak.

BİRLEŞME KARARI ALINDI

Basın İlan Kurumu´ndan aldıkları resmi ilan gelirlerinin düşmesi ve zarar eder duruma gelmeleri üzerine Kırıkkale´de günlük yayın yapan yerel gazetelerin sayısı 13´den 4´e düşürüldü. Kırıkkale´de günlük gazete çıkarma, resmi ilan alma ve yayınlama gibi faaliyetleri yürüten 13 yerel gazete sahipleri ortak bir havuz kapsamında birleşerek sayılarını 13´den 4´e düşürdü. Kırıkkale´de Manşet, Bayrak, İl Gazetesi, Gerçek, Pusula, Ayrıntı, Kalehaber, Yenigün, Kent, Mavi Dünya, Tercüman, Haber71 ve Kırıkkale gazeteleri yayın yapıyordu.

4 GAZETE YAYINDA

Bundan böyle sadece Yenigün Gazetesi, İl Gazetesi, Manşet Gazetesi ve Kale Haber Gazetesi yayın hayatına devam edeceği belirtildi. Yerel gazeteler, Basın İlan Kurumu´ndan aldıkları resmi ilan gelirlerinin düşmesi ve zarar eder duruma gelmesi, bu kararın alınmasına yol açtı. Hem ekonomik sıkıntıların aşılması hem de gazetelerin baskı kalitesi, içerik ve sayı anlamındaki düşüşün önüne geçmek için birleştiklerini belirten gazete sahipleri Kırıkkale´de 4 gazeteyle okurlarının karşısında olacaklarını ifade ettiler.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı