Anahtar Kelimeler: Yerli araç Kırıkkaleli

Yerli araç Kırıkkaleli ´den

Yerli araç Kırıkkaleli ´den

Yerli araç Kırıkkaleli ´den

Destek bekleniyor

 

 

Türkiye´nin yıllardır beklediği yerli otomobili Kırıkkaleli İlyas Pehlivanlı üretti ve otomobil klasmanındaki bütün testleri geçti. Yapmış olduğu tamamı yerli olan otomobille Kırıkkale´nin gurur kaynağı olan Pehlivanlı, aracın daha iyi bir duruma gelmesi için destek beklediğini açıkladı.

 

BÜYÜK BİR BAŞARI

Kırıkkaleli İlyas Pehlivanlı ve arkadaşlarının Kayseri´de üretmiş olduğu yüzde yüz yerli otomobil ülkemizi ve Kırıkkale´yi gururlandı. Milli Türk Talebe Birliği´nin katkılarıyla yapılan estetik, hız ve tasarım alanında gurur kaynağı olan otomobil yerli otomobil klasmanındaki bütün testleri başarıyla geçti. 4,5 kw´lık motoru bünyesinde bulunduran araç saatte 80 kilometre hız yapabilme özelliğine sahip olurken, hızın 130 ila 150 km üzerine çıkabileceğini ve hızın 80 ile sınırlandığı belirtildi. Türkiye´nin hayalini kurduğu ilk yerli otomobili üretmekten dolayı gururlu olduklarını belirten Pehlivanlı, ülkeye önemli bir araç kattıklarını ve kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

 

TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

İlk olarak yerli araç yapma konusunu haberlerde gördüklerini ve ülkeye hizmet yapmak adına böyle bir araç tasarladıklarını ve aracın bütün testlerden başarıyla geçtiğini belirten Pehlivanlı, ürettikleri aracın gündelik kullanıma uygun, kullanım ergonomisi yüksek bir araç dizayn ettiklerini kaydetti. Destek verilmesi halinde daha büyük işlere imza atabileceklerini ve Türkiye´ye hizmet edeceklerini belirten Pehlivanlı, Türk insanlarının zeki ve başarılı olduğunu belirterek, imkan verilmesi halinde önemli projeler yapabilecek güçte olduklarını bildirdi. Büyüyen Türkiye´nin artık dışa mahkum olmaması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Pehlivanlı, ülkenin artçık güçlendiğini ve kendi arabasını kendi yapacak hale geldiğini ifade ederek, bunda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false