Yeşil vadi Kırıkkale için önemli

Yeşil vadi Kırıkkale için önemli

Yeşil vadi Kırıkkale için önemli

Yeşil Vadi incelemesi

Vali Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Yeşil Vadi Projesi I. Etap yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Haktankaçmaz Devlet Su İşleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yüklenici firma temsilcilerinden projenin genel durumu ve gelinen aşama ile ilgili bilgiler aldı.

HAKTANKAÇMAZ BİLGİ ALDI

Proje alanındaki incelemelerde; Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, DSİ 56. Şube Müdürü Serkan Bostancıoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yüklenici firma temsilcileri de bulundu. Haktankaçmaz, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesinin I. Etap yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek Devlet Su İşleri,  Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yüklenici firma temsilcilerinden projenin genel durumu ve gelinen aşama ile ilgili bilgiler aldı.

BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Firma yetkilileri yaptıkları açıklamada, Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi, bölgenin en önemli doğal değerleri ve potansiyelleri arasında yer alan Kızılırmak nehri ve havzasının yeşil alan, çevre koruma, rekreasyon, dinlence, eğlence, spor, sağlık, turizm gibi hizmetler ve etkinliklerle başta Kırıkkale ve Ankara halkı olmak üzere çevre illerle buluşma noktası olacağı ifade edildi.

ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Projenin I. Etabının; Kırıkkale-Ankara Devlet Karayolu (Irmak yeni karayolu köprüsü ile Irmak eski Köprübaşı köprüsü)  arasında kalan, Kızılırmak´ın sağ ve sol sahilini içine alan 2.550 m. uzunluğunda ve yaklaşık 500.000 m2 yüzölçümünü kapsadığı belirtildi. Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi kapsamında, Devlet Su İşleri tarafından Kızılırmak nehri yatak tanzimi (Taş tahkimatı) işinin devam ettiği, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da çevre koruma ve rekreasyon çalışmalarının yapılmakta olduğu da dile getirildi. Vali  Haktankaçmaz, Kırıkkale-Ankara ve çevre iller için büyük bir öneme sahip olan bu rekreasyon projesinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli