?Yeşil Vadi´yi onur meselesi yaptık?

?Yeşil Vadi´yi onur meselesi yaptık?

?Yeşil Vadi´yi onur meselesi yaptık?

Yeşil Vadi açıklaması

Vali Ali Kolat, Kırıkkale´nin yıllardır yapılması söz konusu olan ve ciddi adımların verilen sözler karşılığında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilemeyen Yeşil Vadi projesi hakkında konuştu. Kolat, ?Eğer yapamazlarsa biz bu işi onur meselesi yaptık ? dedi.

?YEŞİL VADİ´ PROJESİ

Geçtiğimiz dönemde 3-0 vekil çıkartılması durumunda ?Yeşil Vadi´ projesini tek başına hayata geçireceği sözünü veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çalışmalar için düğmeye bastı. Seçim öncesi kepçelerini alana gönderen Gökçek, geçte olsa sözünü yerine getirmiş konumunda oldu. İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı sonrasında gazetecilerin Yeşil Vadi hakkında sorularını yanıtlayan Kolat, her zaman için hazırlıklı olduklarını söyledi.

?B´ PLANIMIZ VAR

Kolat, ?Bizler imar uygulamalarını yaptık, tapularını çıkarttık. O dönemdeki belediyelerimizden ikna ederek kararlar aldırdık. Protokol imzalattık, Ankara Büyükşehir Belediyesi şuanda yapacağız diyor. İnşallah yaparlar, onlar yapmazsa bizim o bölgeye uygulayacağımız bir ?b´ planımız var? şeklinde konuştu.

10 MİLYON TL PARA AYIRDILAR

Daha önce yapılan protokolden de bahseden Kolat, ?Büyükşehir Belediyesi çalışmaya başlayacağız dediler. Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve Daire Başkanı bizleri aradı. Bizlerde resmi bir yazıyla birlikte işlerin olmasını istedik. Devlet Su İşleri buranın tahkimat işini üstlenecek.  Bunun içinde ihalesi olacak ve çalışmalar kapsamında 10 Milyon TL para ayırdılar. Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüştük programa aldılar. İnşallah burada güzel hizmetler olacaktır? ifadesinde bulundu.

TABİAT PARKI KONUSU

Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmayı yapmaması durumunda ?b´planını açıklayan Kolat, ?Bizim ikinci planımız da oranın tabiat parkına dönüştürülmesi. Aynı bu ?Yeşil Vadi´ projesini uygulamak ve o fonksiyonları yerine getirmek. Valilik olarak olarak üzerimize düşen destek neyse onu vermeye hazırız. Bu bölgemizin yapılması durumunda şehrimiz büyük bir yeşil alana kavuşacaktır? dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false