Anahtar Kelimeler: 2019 test sürüşü yapacak

YHT, 2019´da test sürüşü yapacak

YHT, 2019´da test sürüşü yapacak

YHT, 2019´da test sürüşü yapacak

 

Haydi hayırlısı bakalım!

 

 

 

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habip Soluk, Sivas´taki Yüksek Hızlı Tren çalışmalarına ilişkin, ?Hedefimiz en kötü şartlarda 2019 yılında, ticari olmasa bile test sürüşlerine başlamak. Yerköy-Kırıkkale arasında birkaç aylık bir işimiz kaldı. ? dedi.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR 
Soluk, Osman Ağa Konağı´nda düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye´nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı´nın başarıyla sonuçlanmasını temenni etti. İlçelerde yapılması planlanan çalışmaları yerinde incelediğini aktaran Soluk, Sivas´ın çok daha iyi yerlerde olması gerektiğini vurguladı.

 

ANKARA-KIRIKKALE-SİVAS ARASI 
Sivas´ta göç olmadığına işaret eden Soluk, ?Sivas´ın hararetle peşine düşmesi gerektiği tek şey sanayi patlaması yapmasıdır. Sivas sanayi, hayvancılık ve tarımda ileri gitmediği sürece hak ettiği yere gelemeyecektir.? dedi. Soluk, Numune Hastanesi´ne yeni blok yapılacağını, yer tesliminin tamamlandığını ve nisan ayında bitirilmesinin planlandığını belirtti. Sivas´ta yürütülen Yüksek Hızlı Tren çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Soluk, şunları kaydetti:
?Bizim hedefimiz, Yüksek Hızlı Trenimizin Sivas´a girişi 2015 yılıydı. Fakat Elmadağ´daki bir viyadüğün ihalesini yapamadık, o yüzden bir gecikme oldu. ?

 

2019´UN SONUNA YETİŞTİRECEĞİZ 
Güzergahtaki engebelerden dolayı gecikme oldu, proje revizyonları gecikmesine sebep oldu. Şu anda Yerköy-Kırıkkale arasında birkaç aylık bir işimiz kaldı. Yıldızeli-Sivas merkez arasında bir ikmal ihalesi var. Hedefimiz en kötü şartlarda 2019 yılında, ticari olmasa bile test sürüşlerine başlamak.? Soluk, Sivas-Malatya duble yol çalışmalarında da gecikme olduğunu aktararak, ?Yağdonduran Tünelini bu yıl sonu açabiliriz. Aslında 400 metre daha uzun olmalıydı ama olmadı. Malatya Sivas arası 4 dilim halinde ihale edildi, 2 dilimi Sivas sınırları içinde, 2 dilimi de Malatya sınırları içerisinde. Yağdonduran kesimi Sivas´ın birinci kesimi 2019´un ortalarında tamamlanır. İkinci kesimde firma yavaş çalıştı, 2019 sonuna kadar yetiştirmesini zorlayacağız.? şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli