Anahtar Kelimeler: çalışmaları sürüyor

YHT çalışmaları sürüyor

YHT çalışmaları sürüyor

YHT çalışmaları sürüyor

 

Son gelişmeler nasıl?

 

Türkiye´nin güneyi ile kuzeyini demiryolu ile bağlayacak olan hızlı tren projesinde yer alan Sungurlu´da demiryolu güzergâhında zemin etüdü sondaj çalışmalarına başladı.

 

 

  

ONAY BEKLEDİĞİ ÖĞRENİLDİ

18 Nisan 2016 tarihinde Delice - Çorum Demiryolu Etüt Proje, Mühendislik ve Danışmalık Hizmeti alım işi ihalesi sonuçlanarak 4 milyon 015 bin 540 lira bedel ile sözleşmeye bağlanmıştı. İhaleye kazanan firma ise imzaların atılmasının ardından hemen çalışmalara başlamıştı. Uygulama proje ihaleleri sonuçlanan ve toplam 9,7 milyon lira yatırım bedelli Delice - Çorum ve Çorum - Merzifon kesimlerinde yüklenici firmalar çalışmalarına devam ediyor. 1/25.000´lik planlar tamamlanırken, Delice-Çorum arasında 1/5000´lik planlarında yer aldığı ön projenin tamamlandığı ve onay beklediği öğrenildi.

 

SONDAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ön projelerinin onaylanmasının ardından firma uygulama projelerinin yapımına geçecek. Güzergahın netleşmesi ve havaların da iyi gitmesini fırsat bilen firma Delice-Çorum arasında zemin etütleri için sondaj çalışmalarına başladı. Delice-Sungurlu arası demiryolu güzergahında çalışmalarını sürdüren ekipler 100-150 ve 200 metre aralıklarla sondajlar yaparak toprak numuneleri alıyorlar. Buralardan alınan numunelerin analizi yapılacak.

 

PROJELER 2018´DE BİTECEK

Delice- Çorum arası demiryolu projesinde 1/25.000´lik planların tamamlanması ve 1/5000´lik planların yer aldığı ön projenin onaylanmasının ardından uygulama projeleri de 2018 yılında bitirilerek idareye teslim edilecek. Demiryolunun Sungurlu geçişi Manastır Tepe 2.255 metrelik tünel ile sağlanacak. Sungurlu ilçe istasyonunun yeri de belirlendi. Devlet Hastanesi´nin karşısında,  şehir çıkışında (Sungurlu - Çorum) yolun sağında yer alacak.

 

TOPLAM MALİYETİ 5,5 MİLYAR TL

Ekonomiye büyük oranda katkısı olacak ve sanayicilerin liman ve gümrüklere hızlı bir şekilde ulaşımı sağlanacak olan  279 km. uzunluğundaki Kırıkkale - Çorum - Samsun Demiryolu projesinin yaklaşık 5,5 milyar liraya mâl olması bekleniyor. Çorum - Merzifon Demiryolu Etüt Proje, Mühendislik ve Danışmalık Hizmeti alım işi ihalesi ise 3 Haziran 2016 tarihinde yapılmış ve 4 milyon 198 bin 645 lira bedel ile sözleşme imzalanmıştı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false