Yılbaşı hindileri elde kaldı!

Yılbaşı hindileri elde kaldı!

Yılbaşı hindileri elde kaldı!

Hindiler satılamadı!

Kırıkkale´de yılbaşı için aylarca hindi yetiştirip satan üreticiler bu yıl zarar etti. Kentte yılbaşı hindileri üreticilerin elinde kaldı.

HİNDİLER ELDE KALDI

Kırıkkale´de yılbaşı öncesi satışa çıkan hindiler elde kaldı. Yılbaşı için aylarca besledikleri hindileri satışa çıkaran pazarcılar hayal kırıklığı yaşadı. Her sene 700´e yakın hindi sattığını belirten üretici Süleyman Saylan, bu sene beslediği 450 hindinin 200´ünü satabildiğini söyledi. Saylan, satışın azlığını piyasadaki ekonomik durgunluğa bağladı. Geçen seneye göre bu sene çok az hindi satabildiklerini vurgulayan Saylan "Geçen sene çok sattık. Bu sene ülke gündeminden dolayı olması gerek ki çoğu elimizde kaldı. Bekliyoruz daha 2 gün var. 4 senedir bu işi yapıyorum. Her sene 700´ye yakın hindi satıyorduk. Yılbaşı gelmeden hemen hemen hepsi tükeniyordu. Bu sene 450 tane hindi almıştık. 200´ünü satabildik. 250´si hala elimizde duruyor. Bu gidişle de duracak gibi gözüküyor" dedi.

15 BİN LİRA ZARARIM VAR

Satış olmamasını ülke gündemine bağlayan Saylan, "Vatandaşlardan ´Yılbaşını kutlamayacağız´ diye söylentiler var. Hindi de bir yılbaşı geleneği görüldüğü için elimizde kalacak. Elimde kalanları ya kesip kendim yiyeceğim ya da kasaplara tek tek satacağız. Oda yarı fiyatının altında alıyor. Artık kendini kurtaracak şekilde satacağız. Ama bazen de kurtarmıyor bile. Bu sene yaklaşık 15 bin lira zararım oldu" diye konuştu. Hindileri 1 aylık iken ilkbahar mevsiminde aldıkları aktaran Saylan, "Kendimiz besleyip büyütüyoruz. Doğal alanda gezdiriyoruz. Organik şekilde besliyoruz. Yem ile destekliyoruz ama sürekli yemle değil de dışarıda organik olarak besliyoruz. Yaklaşık 8 aylık bir bakımdan sonra satışa sunuluyor" ifadelerini kullandı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false