Anahtar Kelimeler: Yılmazer babasını anlattı

Yılmazer, babasını anlattı

Yılmazer, babasını anlattı

Yılmazer, babasını anlattı

?Babam Murat Yılmazer?

Bir dönem AK Parti´de Milletvekilliği yapan ve geçen yıl vefat eden Murat Yılmazer için oğlu Avukat Mehmet Yılmazer ölüm yıldönümü dolayısıyla bir yazı kaleme aldı. Babasını anlatan Mehmet Yılmazer, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Babam Murat Yılmazer?

Kırıkkale siyasetinin bugününü kavramak biraz da düne bakmayı gerektirir. Dün kimlerin olduğu, neye maruz kaldıkları, neyi başarıp neyi başaramadıklarını kavramaya bağlıdır. Bu anlamda Babam Murat Yılmazer Kırıkkale siyasetinin önemli köşe taşlarından biridir. Kırıkkale´de önemli bir hamlenin ve dengenin adı olan Murat Yılmazer, siyaset kararını verirken aynı zamanda belli bir çevrenin, kuşağın da siyasete girme hamlesinin Kırıkkale´deki başlangıç noktası olmuştur.

 

Murat Yılmazer Kırıkkale´de aktif siyaset hayatına başlamadan önce de çevresinde, iş yerinde insani hasletleri ile öne çıkmış, fedakarlık ve dürüstlüğü şiar edinmiş olması sebebiyle de toplumun gözdesi bir bürokrat olmayı başarmıştır. İş hayatının büyük bir kısmını MKE Pirinç Fabrikasında geçiren Babam Murat Yılmazer, sırasıyla mühendis, baş mühendis, imalat kısım müdürü, Fabrika Müdür Yardımcısı, İşletme Müdürü ve son olarak da Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapmıştır. İş hayatında hep başarılı bir profil çizmiş ve meslek hayatı açısından da Türkiye´de aranan ilk 10 Kimya Mühendisinden biri olmuştur. Yöneticiliği açısından değerlendirdiğimizde de döneminde Pirinç San ve Tic A.Ş.´nin üst üste kara geçmesine sebep olmuş ve üst üste Pirinç San ve Tic A.Ş.´yi vergi rekortmeni yapmayı başarmıştır.

 

Siyasi hayatı; Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Babam Murat Yılmazer için de siyasetin tek limanı ahlak olmuştur. Yani, Murat Yılmazer, siyasi hayatı boyunca hep ilkelerin, ahlakın ve davasının yanında olmuştur. Siyasetteki tavrı barışçıl olmuş, toplumun tüm kesimlerini kucaklamıştır. Bu anlamda, Refah Partisinden 4.sıra milletvekili adayı olduğunda ilk sıra adayı gibi çalışmak suretiyle davasına sahip çıkmış, kişisel menfaatini esas almamıştır. Fazilet Partisinden Belediye Başkan adayı olduğu 28 Şubat sonrası Nisan 1999 döneminde bile toplumun geniş kesimlerinden destek görmüştür. Maalesef bu dönemde seçimi çok az bir oy farkıyla kaybetmiş olan Babam için siyaset 2002 yılında Ak Parti´den Kırıkkale Milletvekili olarak seçilmesi ile başka bir merhaleye ulaşmıştır. Bugünden bakıldığında 1994´te aday adayı olmakla başlayan siyaset hayatı Milletvekili olmakla taçlanmıştır.

 

Elbette siyasette 2007´den sonra da devam etmek istemiştir. Elbette Kırıkkale´de siyasetçi olarak yapacak daha çok işi vardı. Elbette Kırıkkale´de önemli bir fonksiyona sahipti. Öyle ki bugün bile Cuma Günleri Parti binasında halkla buluşma günleri yaşanıyorsa Milletvekilleri ile bu uygulama gerçek bir halk adamı olmayı başaran Babam Murat Yılmazer´in başlatması iledir. Zira babam Ankara´da kulis mekanlarında boş zaman geçirmemiş kendisine görev veren halkın derdini dinlemeyi öncelemiştir. Pragmatizm açısından bakanlar bunun yanlış olduğunu iddia edebilseler de Murat Yılmazer, insan biriktirmiştir, kalpleri birleştirmiştir ve hatta Kırıkkale için gerçek bir ağabey olmayı başarmıştır.

 

Murat Yılmazer´in sözlüğünde ahlak,diğerkamlık, arkadaşlık, dava ve bir iddia sahibi olma temel kavramlardan olmuştur. Gerek siyasi hayatı gerek sosyal hayatı gerekse de iş hayatı bugünden geriye bakıldığında samimiyet ve sahicilik üzerine kurulmuştur.

 

Geçen yıl Ramazan Bayramının üçüncü günü olan 7 Temmuz 2016 tarihinde kaybettiğimiz Murat Yılmazer´i bizlere gösterdiği güzel insanlık örnekleri ve dava adamı olma ruhu ve bir aile reisi ve bir baba olarak bizlere yaptığı önderlik sebebiyle hayırla yad eder, makamının ali, mekanının cennet olmasını Yüce Allah´tan niyaz ederim.

 

Sevgili Babamız Murat Yılmazer´in vefatının birinci sene-i devriyesi sebebiyle 7 Temmuz 2017 Cuma günü, Cuma namazı vaazı öncesinde 12:00 ila 12:30 arasında Kırıkkale Nur Camii´nde Kuran-ı Kerim okutulacak olup Cuma Namazı sonrasında da Yahşihan Mezarlığı´nda kabri ziyaret edilecektir. Tüm sevenlerini ve sevgili hemşehrilerimizi saygılarımızla davet ederiz.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false